Economia României, revenire în ”V”. Câciu îl avertizează ferm pe Cîțu după anunțul triumfalist

Economistul Adrian Câciu îi dă lecții de economie lui Florin Cîțu. Se întâmplă după ce ministrul Finanțelor a anunțat triumfător ieri revenirea în "V" a economiei României.

"Pentru demagogul șef, actualul ministru de finanțe, viitor angajat de bancă: "V SHAPE" se calculează întotdeauna raportat la indicatori "Year on Year" (yoy). Indicatori anualizați, an raportat la an anterior. Iar Year on Year 2020 este pe panta descendentă a V SHAPE.Toate institutiile financiare vorbesc despre "V Shape" raportat la finalul lui 2021, ceea ce poate fi posibil dar extrem de incert în situația volatilă globală. BCE si BNR spun ca va fi un "U SHAPE" cu final in 2023. Dar tu știi asta, nu te pun de data asta sa pui mâna pe carte. Doar te avertizez ca dacă continui, voi prezenta pe larg teoria V SHAPE si cum se interpretează aceasta. Nu te umple de ridicol. Îți dau două hinturi pe care sa le înțeleagă toată lumea:

1. Revenire: definiția înseamnă să te întorci din punctul din care ai plecat. Să revii la nivelul la care ai fost. Nivelul la care ai fost a fost de 2,4% creștere economică la trimestrul I 2020 si 4,1% creștere economica PIB real 2019. Când ajungi acolo, discutăm.

2. V Shape. Litera V așa cum o vede toată lumea comportă simetrie perfectă. Un V cu o latură mai scurtă nu este un V. Ca să ne fie clar, PIB Trimestrul III 2020 va fi cu 5% mai mic decât in anul 2019. Contracție economica anuala: 5,5%. Fă o pauză ca pierzi!", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Adrian Câciu vine după ce ieri ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a anunțat o revenire în "V" a economiei României spunând triumfător pe Facebook: "Am promis și am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS și EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici."

Pentru demagogul sef, actualul ministru de finante, viitor angajat de bancă: "V SHAPE" se calculeaza întotdeauna...

Publicată de Adrian Câciu pe Vineri, 4 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel