Ecaterina Andronescu a scăpat o informație-cheie. Reacția Oanei Stancu

Anca Murgoci / 19 noi 2015 / 08:18 Salveaza PDF Comentarii

Ecaterina Andronescu a scăpat o informație-cheie în cazul votului pentru Cristina Guseth la Ministerul Justiției, miercuri seară, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea. Ulterior, Oana Stancu Zamfir i-a adresat o serie de întrebări pe care le redăm mai jos.

Ecaterina Andronescu: Nu văd cum putem ieși din această situație teribil de nefericită decât poate cerând scuze în numele celor care au dat un vot călcându-și pe suflet și pe conștiință.

Oana Stancu Zamfir: Ca în bunul stil al dumneavoastră de a spune adevărul ați scăpat ceva foarte important: ați spus așa: colegii mei și-au călcat pe suflet și pe conștiință. Prin asta înțeleg că spuneți că au avut conștiință și că au avut suflet, ca atare s-au compromis și s-au umilit. Și atunci mă întreb de ce au făcut-o? Doamna Andronescu, spuneți cinstit până la capăt: de ce și-au călcat colegii dumneavoastră pe suflet și pe conștiință făcându-și rău lor înșiși?

Ecaterina Andronescu: Nu știu de ce pentru că nu mă pot pune în locul lor. Eu nu aș fi dat niciodată acest vot.

Oana Stancu Zamfir: Indiferent de ce v-ar fi spus partidul să faceți?

Ecaterina Andronescu: Indiferent de ce mi-ar fi spus partidul. Spun asta uitându-mă în ochii dumneavoastră și declar cu toată sinceritatea că eu ieri nu m-am dus la vot. Nu vreau să fac acum pe eroina și așa mai departe. Sunt convinsă - după întrebările pe care colegii le-au pus în Comisie - că ai mei colegi nu sunt niște neprofesioniști și de aceea sunt tentată să spun că au votat călcându-și pe conștiință. Nu am un răspuns la întrebarea: de ce au făcut acest lucru?

Oana Stancu Zamfir: Sigur nu aveți un răspuns? E posibilă varianta că au primit ordin să o treacă pe doamna Guseth indiferent de prestația ei catastrofală?

(Dialogul integral poate fi urmărit pe AntenaPlay în emisiunea "Sinteza Zilei" de miercuri seară).

---

Amintim că Guseth fusese avizată favorabil pentru funcţia de ministru al Justiţiei, de parlamentarii din comisiile juridice, cu 41 de voturi "pentru", şase voturi "împotrivă" şi şase abţineri.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26