Ecaterina Andronescu, nominalizare Ministerul Educaţiei. Iohannis, anunţ

Mihai Ciobanu / 13 noi 2018 / 17:39 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu
Descriere foto: Ecaterina Andronescu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi că, în opinia sa, Guvernul face o remaniere "cu ţârâita", iar analiza propunerii Ecaterinei Andronescu pentru portofoliul Educaţiei va dura "un pic mai mult". 

"Parcă acum câteva săptămâni se făcea mare tam-tam cu remanierea guvernamentală. Văd că au lăsat-o mai moale şi că acum se face o remaniere cu ţârâita, cred că ar fi o exprimare potrivită. Adică unul câte unul este convins să plece şi este înlocuit cu cineva propus de partid", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni. El a vorbit despre cele două propuneri - George Ciamba - ministru delegat pentru Afaceri Europene şi Ecaterina Andronescu - la Educaţie. 

Propunerea pentru portofoliul Afacerilor Europene "va fi analizată foarte foarte repede", a spus Iohannis

"Cert este că nu avem ministru al Afacerilor Europene în ajunul preşedinţiei. Propunerea care a fost făcută mi se pare una pe care o voi citi într-o notă pozitivă", a punctat el. Totodată, Iohannis a spus că analiza propunerii pentru Educaţie "o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult". Şeful statului a menţionat că, la un eveniment desfăşurat la Politehnică, Ecaterina Andronescu i-a spus că nu este interesată de acest portofoliu. 

"Neîntrebată, mi-a spus totuşi doamna Andronescu că ea nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe (...). Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă sau numai dorinţa partidului sau dacă se face aşa o remaniere cu bucata", a afirmat Iohannis. Referitor la situaţia în care interimatul de la Educaţie se încheie săptămâna aceasta, şeful statului a spus: "Se poate construi un alt interimat până când mă lămuresc".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84