Ebola în RDCongo: Cazul confirmat la Goma reprezintă un avertisment

Cazul de Ebola confirmat în marele oraş Goma, în Republica Democrată Congo, reprezintă un avertisment în legătură cu pericolele acestei epidemii, a declarat luni un important responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

"Goma este un avertisment", a declarat, la Geneva, responsabilul OMS pentru situaţii de urgenţă, Mike Ryan. 

"Acesta este un avertisment pentru că, de fiecare dată când boala circulă, aceasta se poate stabili în altă parte", a spus el. 

Autorităţile locale au solicitat populaţiei "să rămână calmă" după ce un pastor evanghelic a fost depistat cu Ebola, primul caz confirmat la Goma după declanşarea epidemiei la 1 august 2018. Până în prezent, peste 1.600 de persoane au murit.

Pacientul a fost prezentat ca un pastor care a avut o scurtă şedere în Butembo, un oraş situat la 200-300 kilometri nord de Goma şi legat de capitala provinciei prin drumuri foarte proaste, aflate sub ameninţarea unor grupări armate.

În Butembo, acesta predicase într-o biserică creştină unde ar fi atins mâinile credincioşilor, printre aceştia aflându-se şi bolnavi, potrivit comunicatului ministerului.

Echipele medicale au identificat până acum 60 de persoane cu care pastorul a intrat în contact până în prezent. "Ne ocupăm de cele 60 de persoane cu care a intrat în contact", a declarat Mike Ryan. "Am descoperit şi am vaccinat 30 şi sperăm că le vom vaccina şi pe celelalte 30 în următoarele 24 de ore", a declarat el pentru jurnalişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel