EBa, război deschis în PE cu femeile din PDL din cauza unui bărbat

Caz incredibil în Parlamentul European. Mezina președintelui, Elena Băsescu,  a început răfuiala cu o parte a reprezentantelor din  Organizația Femeilor Democrat-Liberale, respectiv Andreea Paul și Cristina Trăilă. Mezina președintelui e nemulțumită că președinta și prim-vicepreședinta organizației au ales să-l susțină pe Vasile Blaga în cursa pentru șefia PDL, și nu pe una dintre cele două candidate: Elena Udrea sau Monica Macovei. Nici vicepreședintele PPE, Anca Boagiu, nu a scăpat de criticile Elenei Băsescu.

Susținătoare declarată a Elenei Udrea, europarlamentarul spune că femeile ar trebui să se sprijine între ele, pentru ca mai apoi să fie sprijinite de bărbați. Elena Băsescu face din lupta pentru șefia PDL o problemă feministă, acuzându-le pe Trăilă și Paul, că deși au discursuri feministe, au ales să-l sprijine pe Blaga, scrie Agerpres.

Elena Băsescu a afirmat că, în opinia sa, ”moral ar fi fost ca restul femeilor cu funcţii din partid să susţină una dintre aceste candidaturi.”  ”Însă preşedinta organizaţiei de femei (Cristina Trăilă – n.r.) şi vicepreşedinta (Andreea Paul – n.r.), care, de altfel, au discursuri feministe înflăcărate, îl susţin pe singurul bărbat aflat în cursă. Mă întreb ce fel de organizaţie de femei este aceasta? Dânsele îl susţin pe cel care s-a opus vehement punerii în aplicare a statutului partidului, care prevede o cotă de 30% femei la toate alegerile,” a spus Elena Băsescu la Strabourg.

Vicepreşedintă a PPE Anca Boagiu, aleasă în funcţie la congresul PPE de la Bucureşti din octombrie anul trecut, a fost de asemenea criticată pentru lipsa de ”feminism electoral”. ”Mă întreb, de asemenea, cum este posibil ca vicepreşedinta PPE (Anca Boagiu – n.r.), care a ajuns să fie nominalizată pentru această funcţie datorită susţinerii puternice a unei femei, să îl sprijine tot pe singurul bărbat aflat în cursă”, a mai afirmat eurodeputata PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel