EBa, despre Monica Ridzi, în 2009: Tatăl meu nu s-a înşelat...

monica_iacob_ridzi_eba
monica_iacob_ridzi_eba

Completul de trei judecători al Înaltei Curți a decis luni condamnarea la 5 ani de închisoare și trei ani de interzicere a unor drepturi în dosarul “2 Mai” a fostului ministru al Sportului, Monica Iacob Ridzi. În 2009, cu puțin timp înainte de ultimele alegeri pentru Parlamentul European, Elena Băsescu afirma despre Ridzi că este una dintre femeile din PDL în privința cărora președintele Traian Băsescu nu s-a înșelat. 

Într-un interviu publicat de Ziua de Cluj înainte de scrutinul electoral, la o întrebare legată de speculațiile din presă privind o posibilă relație între președintele țării și Elena Udrea, Elena Băsescu a făcut referire la femeile din PDL: "Ca şi mine, Elena Udrea a devenit o vulnerabilitate a tatălui meu, un instrument prin care el să fie lovit. Dacă aţi observat, tatăl meu nu s-a înşelat în privinţa femeilor pe care le-a promovat, le-a intuit caracterul, şi-a dat seama că acele femei sunt potrivite pentru politică, şi aici mă refer şi la Monica Ridzi, şi la Roberta Anastase, şi la Elena Udrea, care a demonstrat că are caracter pentru politică, şi la Sulfina Barbu. Poate, singura alegere proasta a fost Lavinia Şandru", a răspuns, în 2009, mezina președintelui Traian Băsescu.

De asemenea, întrebată care crede că sunt tinerii democrat-liberali care au confirmat deja, mezina președintelui Traian Băsescu a specificat din nou numele fostului ministru al Sportului: "Monica Ridzi, Roberta Anastase, ele au fost şi ajutate, pentru că altfel nu ai cum, este o realitate: în politică te ajută cineva. Ori eşti fata cuiva, ori te place cineva, ori cineva are încredere foarte mare în tine. Singur nu ai cum să ajungi", preciza Elena Băsescu, cu puțin timp înainte de a fi aleasă europarlamentar.

Monica Iacob Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare 

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Sportului, precum și fosta sa consilieră, Ioana Vârsta, au fost condamnate, luni, de completul de trei judecători ai Înaltei Curți la cinci ani de închisoare și trei ani de interzicere a unor drepturi în dosarul “2 Mai”.

Decizia completului de judecată, format din preşedintele Iulian Dragomir şi judecătorii Rodica Cosma şi Francisca Vasile, nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

În dosarul "2 Mai", trimis în judecată în 3 mai 2011, Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel