EBa dă ordine europarlamentarilor PMP

Elena Băsescu condamnă situația din Franța unde un copil de etnie rromă, originar din România, a fost bătut și se află în stare gravă. Fiica președintelui Traian Băsescu a trasat direcțiile pentru europarlamentarii PMP, care vor continua proiectele începute de ea. 

VEZI și: Linșaj: copil român bătut cu bestialitate în Franța

Iată mesajul Elenei Băsescu, postat pe pagina de socializare Facebook: 

Cazul tânărului rom bătut cu o cruzime demnă de nişte minţi primitive la marginea Parisului dovedeşte, dacă mai era nevoie, că trebuie făcute eforturi majore pentru integrarea socială a reprezentanţilor acestei etnii. Şi asta nu numai în România, ci la nivelul tuturor ţărilor Uniunii Europene.
Reacţia noastră, a tuturor cetăţenilor europeni, faţă de aceste manifestări de extremism, ce aduc aminte mai degrabă de mentalităţi învechite specifice primei jumătăţi a secolului XX, trebuie să fie tranşantă şi foarte clară. De aceea, sper ca reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară în Parlamentul European, colegii mei Cristian Preda şi Siegfried Mureşan, să iniţieze o rezoluţie pe acest subiect al integrării romilor, pentru a exista un punct de vedere oficial faţă de aceste acte iresponsabile. Sunt convinsă că ei vor continua toate proiectele mele privind îmbunătăţirea situaţiei acestei etnii.
Pentru că este una dintre problemele de imagine majore cu care se confruntă ţara noastră, sper ca lor să li se alăture şi celelalte grupuri, mai ales că PSD are acum şi un reprezentant al etniei rome pe lista de europarlamentari. Împreună, indiferent de noua coloratură politică naţională, noua echipă de europarlamentari trebuie să facă din integrarea romilor o prioritate absolută, aşa cum am făcut şi eu în timpul mandatului meu.
Nu vreau să politizez acest subiect, dar mi se pare de-a dreptul ridicol faptul că există reacţii de la nivelul cel mai înalt al statului francez care condamnă această agresiune, în timp ce Ministerul de Externe şi Ambasada noastră de la Paris tac mâlc, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Acestea sunt dovezi de laşitate şi prostie şi, în orice ţară civilizată, ar fi atras după sine schimbări drastice la nivelul celor două instituţii. O reacţie la un astfel de eveniment este absolut necesară, chiar dacă decidenţii francezi sunt confraţii socialişti ai celor de la Bucureşti.
Vreau să fie clar pentru toată lumea: condamnarea acestei agresiuni nu înseamnă în niciun moment sprijinirea etnicilor romi cu cetăţenie română care comit infracţiuni în străinătate. Sunt de acord că actele de delincvență juvenilă trebuie pedepsite și că nu există scuze pentru acestea, însă soluția nu este în niciun caz recursul la violență. Justiția și instituțiile statului sunt singurele în măsură să sancționeze astfel de infracțiuni, iar cetățenii nu trebuie lăsați să își facă dreptate singuri după bunul plac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel