EBA apără rromii și spune că PNL este un partid ”extremist”

eba
eba

Europarlamentarul Elena Băsescu a declarat, joi, că Partidul Național Liberal este unul extremist, pentru că doi deputați ai acestuia vor ca rromii să nu mai fie numiți români.

”Interzicerea folosirii termenului de 'român' de către persoane de alte etnii, care sunt însă cetăţeni români, confirmă faptul că PNL este, aşa cum am mai spus, un partid extremist, antieuropean, toxic, care poluează climatul social din România”, a scris mezina președintelui pe Twitter.

Elena Băsescu crede că propunerea înaintată de parlamentarii liberali Mircea Dolha și Grigore Crăciunescu comisiei de revizuire a Constituției ar trebui trimisă, de fapt, Consiliului Național de Combatere a Discriminării.

”Făcând referire specifică la romi, despre care se spune că ar aduce deservicii originii române, deputaţii PNL dovedesc faptul că intrarea lor în Parlament a întors România în timp”, a mai scris apărătoarea rromilor pe rețeaua de socializare.

Deputații Mircea Dolha și Grigore Crăciunescu au transmis comisiei pentru revizuirea Constituției un amendament care presupune că nicio minoritate din Românie, cu excepția celor cu rădăcini comune cu românii și atestate științific, să folosească îm titulatura ei oficială termenul de români sau alte derivate. Inițiativa îi vizează cu precădere pe rromi, au precizat liberalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel