E România adăpostită de o invazie rusească? Ce spune Vladimir Socor

Analistul politic Vladimir Socor consideră că Rusia a alimentat îngrijorarea românilor de un posibil război sau de o posibilă invazie militară prin invadarea Ucrainei, însă, în opinia sa, nu există un astfel de risc.

"Pentru prima dată există în România o prezenţă militară a SUA - aceste desfăşurări sunt decizii ale administraţiei Obama, iar ruşii au sperat că administraţia Trump nu le va duce la bun sfârşit. Capacitatea de descurajare a trupelor este recunoscută ca atare de către NATO şi necesitând desfăşurări de trupe suplimentare. Asta se discută în NATO. S-a discutat inclusiv la Bruxelles, acum o săptămână, vor fi măsuri suplimentare fără nicio îndoială", a declarat analistul politic, miercuri seară, la Realitatea TV, în emisiunea „Jocuri de putere”.

În comparaţie cu statele baltice şi cu Polonia, ţara noastră este într-o postură relativ mai avantajată, pentru că nu se învecinează cu Rusia pe uscat, ci numai pe Marea Neagră.

"România e perfect adăpostită de o invazie rusească. Nu există un astfel de risc. Nu a existat nici în 2014. Riscul ar fi apărut dacă Rusia s-ar fi instalat în regiunea Odessa, ceea ce nu s-a întâmplat. România a devenit un pilon euroatlantic la Marea Neagră la fel de important ca şi Polonia. Politica SUA la Marea Neagră se bazează pe aceşti doi piloni Polonia și România. În Polonia, implicarea SUA este mare, chiar şi la nivel social şi cultural. La rândul lor, polonezii sunt activi în SUA. Nu vedem asemena activități între SUA și România", a detaliat Vladimir Socor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel