Eșec la Bruxelles pentru Corina Crețu? Victor Ponta a dezvăluit "rezerva"

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a dezvăluit, la "Sinteza Zilei", ce se va întâmpla cu propunerea României pentru funcția de comisar european, adică europarlamentarul PSD Corina Crețu, în cazul în care, în urma intervenției Opoziției, se va dovedi un eșec. 

Premierul a declarat că a fost sunat de Jean Claude Junker, care i-a spus că nici România și nici Germania nu-și pot păstra portofoliile. "Mi-a spus că ar vrea o femeie și că sunt șanse mai mari să avem un portofoilu mai bun. Jean Claude Junker a avut o discuție cu Corina Cretu, dar și cu Dacian Cioloș. Mâine o să anunte comisarii, iar săptămâna viitoare portofoliile". 

"Bătălia politică internă să știți că există în orice țară. Din cele 28 de țări, în 27, toți s-au dus și au spus că sunt uniți pentru că e vorba de interesul național ca să obțină un portofoliu bun. Singura țară care a reușit să obțină un portofoliu bun pentru un comisar respectabil a fost România, însă e atacată din interior. (...) Evident că n-am cedat și am toate speranțele că toate șopârlele din țară nu vor avea efect și vom avea un portofoliu respectabil. Niciodată nu s-a vorbit că România va obține portofoliul de Ajutor Umanitar. Eu cred că cea mai mare dorință a românilor este aceea de a nu ne mai omorî între noi. (...) Eu vreau să scăpăm de acest blestem (n.r. Traian Băsescu) al lui și al oamenilor lui: dacă nu-l pun eu într-o funcție europeană, atunci să nu mai fie", a spus premierul Victor Ponta, la Sinteza Zilei. 

Rolul esențial al Corinei Crețu în planul lui Juncker

El a adăugat că a vorbit cu Corina Crețu și dacă problema va fi de persoana europarlamentarei, atunci are un plan de rezervă: europarlamentara va fi schimbată pentru ca România să obțină un portofoliu bun. "Nu este o problemă de persoană. Se retrage Corina Crețu, punem un alt român așa cum dacă puteam să luăm Agricultura pentru Dacian Cioloș, luam Agricultura pentru Dacian Cioloș. Vrem un portofoliu care să arate că suntem o țară respectată. Sigur că existe șanse să pierdem portofoliul. Sunt 27 de țări care se bat pentru interesele lor", a adăugat premierul Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel