DW: Băsescu prezintă semnele unei vanități hipertrofiate

basescu fara stema
basescu fara stema

Într-un articol despre criza politică iscată pe marginea accizei de 7 eurocenți la combustibil, Deutsche Welle remarcă modul în care Traian Băsescu vrea să lase impresia că prezența sa pe scena politică este indispensabilă, suferind de o ”vanitate hipetrofiată”. În opinia autorului Horațiu Pepine, este incert dacă șeful statului ”se supune unei rațiuni mai înalte sau dacă urmărește un interes pur personal”.

DW face o paralelă între Traian Băsescu și predesorul său, Ion Iliescu. Spre deosebire de fostul președinte al PSD, care ”stătea prea mult în spatele funcției”, Băsescu lasă impresia că ”tot ce face e pură subiectivitate”.

”E un exces de ”eu” în toată această argumentare instituţională. Iliescu pretindea că ceva se impune prin puterea conjuncturilor, Traian Băsescu pretinde că fără el nu se poate. Chiar şi modul în care vorbeşte despre el însuşi la persoana a treia este semnul unei vanităţi hipertrofiate”, scrie DW în articolul ”O putere de 7 eurocenți”.

Deutsche Welle spune că Traian Băsescu profită de această criză pe majorarea accizei, susținând ”simultan o cauză personală cu una potențial personală”.

”Preşedintele a ales un subiect popular, care poate fi argumentat şi din punct de vedere economic, dar în realitate el nu este consecvent pe linie liberală, căutând doar partea facilă, de popularitate: a aprobat mărirea salariilor pentru medici şi profesori, a aprobat indexarea pensiilor şi majorarea salariului minim, dar se opune creşterii taxelor. E o postură prea comodă ca să fie credibilă. În 2008 acelaşi preşedinte, deşi nu risca pe atunci să pună sub semnul întrebării credibilitatea ţării în relaţiile externe, prefera să promulge o lege mult mai evident eronată: legea salariilor profesorilor: Pe atunci risca însă ceva mai grav din punct de vedere personal şi anume ca propriul partid să piardă alegerile”, mai scrie DW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel