Dușmanul din farfurie. Vlad Ciurea, lista alimentelor toxice pentru creier: Așa apar și accidentele vasculare

Vlad Ciurea/ foto Antena 3
Vlad Ciurea/ foto Antena 3

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele periculoase pentru creier, toxice, pe care le consumăm chiar zilnic. 

Cel mai toxic aliment, care se află pe primul loc, indicat de către celebrul neurochirurg Vlad Ciurea este zahărul. ”Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători” a spus medicul, la Antena 3. De asemenea, despre sare, prof. Vlad Ciurea spune ”la fel, dăunează”.

Întrebat ce ar mai fi rău pentru creier, neurochirurgul spune că ”sunt multe”, începând lista cu ”aerul poluat, trece prin plămâni, se duce exact în creier”. El a continuat lista cu ”alimentele grase”: ”Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu apreciază deloc. Foarte puțină grăsime apreciază creierul. Deci toate tocăturile - vorbesc de creier, nu de burtică, care e foarte fericită-, toți cârnații grași, toate sarmalele sunt mâncare grea, tot sângele se duce în abdomen, unde începe o digestie grea. (...) De aceea și apar accidentele vasculare, pentru că scoți sângele din creier, nu-i bagi nici măcar apă, nu-i dai apă, atunci, el, săracul, s-a deshidratat”. 

Secretele medicului Vlad Ciurea

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre propriul secret de viață, care este ”în tot ce faci”. ”Și... să nu uităm optimismul” a punctat medicul. Acesta a spus că indiferent de ora la care ajunge acasă, dimineața se trezește la ora 05:30. La 06:30, pleacă spre serviciu. ”Contează enorm deschiderea geamului cu primele raze de soare, dacă se poate, prima înviorare, contează enorm. Apa de dimineață este importantă, beau două pahare de apă de dimineață, la temperatura camerei. Cafeaua este un răsfăț” afirmă medicul. Vlad Ciurea mai spune că orele de somn necesare depind și de vârstă: ”La vârsta mea, e nevoie de 6-7 ore ca să se refacă creierul”. 

”E”-ul de 200 de ori mai dulce decât zahărul

Neurochirurgul Vlad Ciurea spunea, în urmă cu ceva timp, că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, ”mâncarea este importantă pentru creierul nostru”: ”Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori ”la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”. 

”Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici. Din păcate, educația alimentară este redusă la noi... Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, sublinia Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel