Dureri de spate. Cauze nebănuite și greșeli pe care mulți le fac

Unele dureri de spate apar brusc, fără să ne dăm seama ce le cauzează. De cele mai multe ori sunt de vină anumite obiceiuri zilnice, pe care însă nu le conștientizăm ca fiind dăunătoare. 

Iată o serie de cauze nebănuite și obiceiuri greșite care îți pot provoca dureri de spate. 

Condusul mașinii

Dacă te afli printre cei care își reglează scaunul mașinii într-un unghi greșit, este foarte posibil să te trezești cu dureri de spate după ce te dai jos de la volan, mai ales după ore în șir petrecute în trafic. Sfat: Reglează scaunul auto în poziție verticală, astfel încât acesta să susțină capul și partea inferioară a spatelui. Volanul și pedalele trebuie să fie ușor accesibile, astfel încât brațele să fie ușor flexate și relaxate.

Portofelul purtat în buzunarul din spate

Portofelul poate provoca dureri în zona spatelui și feselor, care se pot lăsa în jos pe picior. Deși poate părea amuzant, explicația este cât se poate de serioasă: atunci când stai pe scaun ori în mașină, portofelul poate duce la compresia și iritarea nervului sciatic. Sfat: Scoate portofelul înainte de a sta jos, mai ales în mașină.

Starea vremii, meteosensibilitatea

Persoanele sensibile la schimbări bruște de presiune atmosferică și temperatură pot acuza dureri de oase, dureri de cap sau alte dureri reumatismale. În mod particular, când temperaturile cresc, unele persoane sunt mai predispuse la migrene, în timp ce din cauza frigului și umezelii apar mai frecvent dureri de oase. Sfat: Din moment ce nu poți controla vremea, tot ce poți face este să îți pregătești remediile care știi că-ți alină durerile.

Sindromul statului pe canapea

Chiar și odihna pe canapea poate fi o sursă de dureri. Te întinzi de multe ori pe canapea cu spatele strâmb, capul întors spre televizor? Atunci ai toate șansele să te pregătești pentru o durere de spate, mai ales dacă și adormi în această poziție. Sfat: Adoptă o postură corectă a corpului chiar și atunci când te relaxezi, asigură-te că televizorul este poziționat corect.

Efortul fizic greșit

O sursă majoră de dureri de spate este ridicarea greșită a unor greutăți. O greșeală frecventă este aplecarea pentru ridica un obiect, apoi îndreptarea spatelui în timp ce ridici. Acest lucru forțează mușchii spatelui să preia toată sarcina. Răsucirea trunchiului în timpul ridicării este o altă eroare gravă. Sfat: Pentru a ridica în mod corespunzător o greutate, îndoaie genunchii și coapsele, păstrând spatele în poziție verticală. Apucă obiectul și ridică îndreptând membrele inferioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel