Durere de rinichi sau durere de spate. Cum faci diferența

Steluța Indrei / 18 iul 2018 / 11:01 Salveaza PDF Comentarii
durere-spate
Descriere foto: durere-spate

Durerea de rinichi și durerea de spate sunt printre cele mai frecvente suferințe, adesea fiind confundate între ele. Află cum faci diferența. 

Durerile la nivelul spatelui nu trebuie trecute cu vederea. Este indicată verificarea amănunțită a cauzelor pentru a diferenția durerea de coloană vertebrală sau durerea de rinichi. Evident, tratamentele sunt complet diferite. 

Cum se manifestă durerea de rinichi?

Spre deosebire de durerea de spate cauzată de o problemă la coloana vertebrală, durerea de rinichi apare ca un junghi și nu dispare la repaos, adesea cu greu poți găsi o poziție în care să nu resimți durerea.

În plus, apar urinări frecvente, disconfort, usturimi la urinare. Urina are o culoare modificată sau mai închisă.

Dacă te confrunți cu junghiuri la spate, mergi de urgență la medic. Ar putea fi semnul unei pietre la rinichi. 

Cum se manifestă durerea de coloană vertebrală?

Dacă durerea la nivelul spatelui apare după o mișcare bruscă sau după ce ai ridicat o greutate sau dacă ai stat mult timp în picioare, atunci clar că durerea este la nivelul vertebral. Orice traumatism oricât de mic ar fi, reprezintă un șoc pentru spatele tău.

Durerile la nivelul coloanei cedează adesea dacă te odihnești în pat. Există cazuri în care durerile de spate mai ales cele din zona inferioară radiază spre picior în jos din cauza afectării nervului sciatic.

Atenție!

Expunerea la frigul sau dacă stai mult timp în apă rece, este posibil să te confrunți atât cu dureri de spate, cât și cu dureri de rinichi. Mergi la medic pentru tratament corect!


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24