După Nokia, o altă megacompanie vrea să părăsească România

praktiker
praktiker

Marile companii au tot mai multe probleme din cauza crizei economice şi apelează la restructurări, în special în zonele unde profiturile nu sunt cele aşteptate. După plecarea Nokia din România, compania germană Praktiker şi-a anunţat voalat intenţia de a-şi restructura diviziile din Europa de Est, din cauza pierderilor pe care le-a suferit în ultima perioadă.

„Trebuie să ne restructurăm bilanţul, prin renunţarea la operaţiunile din Europa de Est". Această afirmaţie aparţine unui reprezentant la vârf al fondului austriac de investiţii Maseltov, cel mai mare acţionar al grupului german Praktiker.

Praktiker a raportat o pierdere de 348 de milioane de euro în primele nouă luni din 2011, faţă de un rezultat negativ de 100.000 de euro în urmă cu un an. Pentru trimestrul al treilea, retailerul a anunţat pierderi de 26 de milioane de euro, comparativ cu un profit de aproape 12 milioane de euro în aceeaşi perioadă din anul anterior.

În ţara noastră funcţionează deja 27 de unităţi comerciale Praktiker, acesta fiind principalul jucător de pe piaţa româneasă de bricolaj, alături de Bricostore, Dedeman,BauMax, Ambient, Hornbach,Obi şi Mr. Bricolage.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel