După ce a dat 25 de OUG, Orban vorbește de revizuirea Constituției: Să nu se mai permită!

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Ludovic Orban revine cu noi declarații după ce, în ședința de Guvern, cu o zi înaintea moțiunii de cenzură, Guvernul a adoptat 25 de ordonanțe de urgență.

„Am adoptat acele ordonanțe de urgență care erau absolut necesare”, a spus Ludovic Orban, vineri seară, la TVR 1, în cadrul emisiunii lui Ionuț Cristache de la TVR 1.

„Am găsit un interviu din 2017. Ați dat un interviu în care spuneați că ați interzice ordonanțele de urgență, că nu au nicio utilitate”, a spus jurnalistul.

„După ce vom avea alegeri parlamentare și va exista o majoritate serioasă, va trebui să pregătim un proces de revizuire a Constituției. Să nu se mai permită emiterea de ordonanțe de urgențe. De ce? Am și explicat. E punctul meu de vedere. Pentru că oricum ai la dispoziție angajarea răspunderii ca procedură și ai și procedura de urgență la dispoziție”, a spus Ludovic Orban.

Amintim că, în ședința de Guvern de marți, Guvernul Orban a adoptat 25 de ordonanțe de urgență, apoi, miercuri, a fost demis prin moțiune de cenzură. Joi, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Premierul desemnat urmează să vină în fața parlamentarilor pentru votul de încredere și formarea unui nou cabinet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel