Dumitru Pelican îl face praf pe Gabriel Biriș. "Nu poți să râzi de oamenii săraci din România"

Secretarul de stat Gabriel Biriș a făcut o declarație despre oamenii săraci din România care a revoltat. Senatorul ALDE Dumitru Pelican a criticat afirmația lui Gabriel Biriș.

"Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini?"

Gabriel Biriș, secretar de stat Ministerul Finanțelor, a declarat pentru republica.ro, că "Este o prevedere în Codul Fiscal. Timp de șase luni. Cum să trăiești dacă nu ai venituri? Și vorbim de 5,5% din salariul minim brut pe economie. Noi trebuie să înțelegem cu toții că sănătatea costă și asigurarea de sănătate trebuie plătită. S-a plecat de la premisa potrivit căreia CNAS nu poate să susțină 20 de milioane de asigurați cu cinci milioane de plătitori de asigurări de sănătate. Cum poți să zici «am trăit fără nici un venit» timp de șase luni? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat?".

"O astfel de declarație e bine s-o retrageți și să vă cereți scuze românilor, acum, la început de drum"

Senatorul ALDE Dumitru Pelican a declarat, în emisiunea "Ediție de weekend" de la Antena 3 că declarația "Este cinică. În primul rând, domnul Biriș nu prea știe efectul legii 76, de ocupare și stimulare a forței de muncă. Domnul Biriș trebuie să știe că sunt două feluri de șomeri și șomeri care nu au dreptul la această indemnizație, 12 luni din ultimele 24 ca să ai dreptul la șomaj sau dacă pleci prin demisie de asemenea nu ai dreptul la șomaj. Șomerii sunt asigurați prin lege, își plătesc asigurarea de 5,5 cât plătește asiguratul, agentul angajator plătește 5,2, atât este sănătatea. O astfel de declarație a dl Biriș este de-a dreptul cinică. Da, dl Biriș, sunt oameni pe care-i putem căuta peste tot și nu au niciun fel de venit, ei trăiesc pe baza legii 416, venitul minim garantat, și primesc 110-120 de lei pe lună și prestează 72 de ore muncă în folosul comunității. Și mai sunt oameni care trăiesc din ce dă mama de la țara, fratele, tata. Da, dl Biriș, dacă nu-ți vine să crezi, dl secretar de stat, află că există și oameni care nu au unde să muncească, fie sunt bolnavi, fie nu-și găsesc un loc de muncă pe măsura calificării. O astfel de declarație e bine s-o retrageți și să vă cereți scuze românilor, acum, la început de drum".

Ulterior, în emisiune, Dumitru Pelican a spus că poate merge și pe ideea că i-a ieșit prost textul pe care a vrut să-l comunice și îi recomandă secretarului de stat că dacă nu știe să vorbească, să tacă și să învețe. "Dânsul a făcut un fel de ironie. S-a vrut a fi foarte elitistă această declarație, dar este cinică și cuprinde foarte multă nesimțire. Nu poți să râzi de oamenii săraci din România", a spus senatorul, care a precizat că este rușinos ceea ce a făcut Biriș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel