Dumitru Oprea: În Senat, în curând pe ecrane - Secretul zilei Z

Noua sesiune parlamentară debutează astăzi, iar liberalii anunță că dispun deja la Senat de o majoritate negociată, ceea ce s-ar putea concretiza cu schimbarea președintelui Camerei. 

„În Senat, în curând pe ecrane - Secretul zilei Z, ziua în care, sperăm, în Senatul României, grupurile de forţă să fie inversate", a declarat Dumitru Oprea, liderul fostului grup PDL din Senat, potrivit Digi 24. 

Întrebat pe câte voturi se bazează PNL în plus faţă de ceea ce au în prezent, Oprea a răspuns: "Suficiente încât să devenim majoritari".

Potrivit unor surse liberale, cel care ar urma să preia funcția de președinte al Senatului, în locul lui Călin Popescu Tăriceanu, ar fi actualul copreședinte al PNL, Vasile Blaga.

Mircea Geoană: În Senat, există o nouă majoritate de facto. Un nou guvern, la început de martie

Legat de același subiect, Mircea Geoană, întrebat, luni, la RFi, dacă l-ar susţine pe Vasile Blaga la şefia Senatului a răspuns: "Cum îţi aşterni, aşa dormi. Aşa s-a întâmplat în 2012, domnul Blaga era preşedintele Senatului şi într-o noapte, printr-o schimbare de majoritate, a fost înlocuit. Nu ştiu dacă domnia sa va candida sau dacă domnia sa îşi doreşte să fie preşedintele Senatului. Dar pot să vă spun un singur lucru, că în clipa în care se modifică o majoritate, este firesc ca noua majoritate să-şi propună să îşi materializeze acea majoritate prin ocuparea funcţiilor de decizie, nu văd nimic neobişnuit aici. Pe cine va decide noua majoritate să propună pentru Senat e un subiect pe care nu l-am abordat încă. Avem discuţii avansate şi ceea ce ieri am făcut la Bucureşti este şi un început de ofertă din partea noastră, a noului proiect social-democrat pentru un program de guvernare", a precizat fostul lider al PSD, cel care, duminică, împreună cu Marian Vanghelir, au lansat la Romexpo, Grupul de Inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel