EXCLUSIV  Dumitru Nancu, despre cel mai important program pentru IMM-uri din ultimii 32 de ani. Salvare pentru oamenii de afaceri / video

Foto Pexels
Foto Pexels

Dumitru Nancu, director general la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN), a discutat la DC News TV despre beneficiile programului IMM Invest și sub-programului IMM Agro Invest.
 

Dumitru Nancu tocmai ce anunțase zilele trecute că programul IMM Invest a fost accesat de 50.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, iar suma injectată în economie de cele 21 de instituţii financiar-bancare cu care Fondul Naţional de Garantare are convenţii de colaborare este de 35 de miliarde de lei, aproape 4% din produsul intern brut.

Am ajuns la un număr de 50.000 de garanții acordate intreprinderilor mici și mijlocii

„Programul de guvernare prevede programul de garanții pentru imm-uri, garanții de stat, iar Fondul Național de garantare al IMM-urilor este ancorat în programul de guvernare al domnului Ciucă.” 

„Vorbind despre programul IMM Invest, care continuă și anul acesta, vreau să vă spun că până în acest moment am ajuns la un număr de 50.000 de garanții acordate intreprinderilor mici și mijlocii. Este cel mai important program pentru IMM-uri.” 

„35 de miliarde a fost din 2020 până în prezent suma creditată de către cele 21 de instituții financiar bancare cu care Fondul Național de Garantare are convenții, iar 30 de miliarde este suma garantată de Guvernul României prin Fondul Național de Garantare.”

„Al doilea program, Agro IMM Invest, a început anul trecut, continuă și anul acesta, este prevăzut în pachetul de măsuri anunțat de către premierul Ciucă. Este un program foarte accesat. Vreau să vă spun că, anul trecut, guvernul a alocat un miliard si nevoile agricultorilor au fost de 2,7 miliarde, de trei ori mai mare. Practic am închis anul trecut cu o sumă de 2,7 miliarde garantate pentru IMM-uri. (...) Agro IMM Invest este un sub-program al IMM Invest.”

„Acestea două vin cu două facilități pentru mediul de afaceri. Prima facilitate este o linie de capital de lucru pentru 3 ani de zile, cu posibilitatea prelungirii la maxim 5 milioane de lei. Timp de 8 luni de zile, dobânzile, comisionul de garantare și comisionul de risc, sunt subvenționate. Linia de credit este de investiții pe 6 ani de zile, iar ca sumă este de 10 milioane de lei. Cele două nu pot fi mai mari de 10 milioane. Poți să iei 1 milion capital de lucru și 9 milioane investiții, dar împreună să nu depășească 10 milioane.”

„Pe Agro Invest este aceeași facilitate, cu două linii, numai că apare și componenta de 10% grant.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel