Dumitru Dragomir, anunț de ultimă oră privind vânzarea drepturilor de televiziune

Curtea de Apel București a respins o contestație făcută de Dumitru Dragomir și a menținut o decizie a Tribunalului București prin care i-a fost prelungit controlul judiciar.

Curtea de Apel București a decis ca fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir să fie judecat în continuare sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și delapidare în legătură cu vânzarea drepturilor de televiziune.

Dumitru Dragomir a cerut judecătorilor ridicarea controlului judiciar, deoarece vrea să meargă pe 4 septembrie la Budapesta, pentru a asista la meciul de fotbal dintre România și Ungaria din preliminariile Campionatului European din 2016, însă are interdicția de a părăsi teritoriul României.

Fostul șef al LPF a fost trimis în judecată în noiembrie 2014, sub control judiciar, pentru evaziune fiscală, delapidare, complicitate la evaziune fiscală, la delapidare și spălare a banilor, infracțiuni ce ar fi avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului Ligii cu suma de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Citește și: DUMITRU DRAGOMIR, TRIMIS ÎN JUDECATĂ în DOSARUL DREPTURILOR de TELEVIZARE. Prejudiciu de 2,8 milioane de euro anunțat de procurori

Împreună cu Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată alte 42 de persoane de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iunie 2011, Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al LPF, i-a determinat, cu intenție, pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, în vederea vânzării drepturilor de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 și 9 pentru sezoanele competiționale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, cunoscând faptul că prestațiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestații nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă).

"În urma încheierii, în aceste condiții, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, în perioada 2011-2013, inculpatul Dumitru Dragomir a plătit, în mod succesiv, în numele LPF, în contul SC Capital Properties SRL (reprezentată de inculpatul Mihai Corbu) un comision în sumă totală de 12.102.648 lei — în trei tranșe eșalonate pe trei ani — respectiv 2011, 2012 și 2013", susține Parchetul.

Citește și: Dumitru Dragomir: "Becali o să vândă Steaua"

Procurorii declară că activitatea infracțională desfășurată de Dumitru Dragomir a avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului LPF cu suma de aproximativ 2.800.000 euro, iar sumele transferate de LPF în contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de Mihai Corbu și Alexandru-Mădălin Radu-Arhire, mai întâi, în conturile unor societăți comerciale de "tranzit", iar din acestea în conturile unor societăți comerciale cu comportament de tip "fantomă" — controlate de Tiberiu-Constantin Negoescu și Cristian-Nicolae Păun, de unde au fost retrase în numerar și restituite "la sacoșă" dispunătorilor plăților.

"De asemenea, în cursul anului 2013, în baza aceleași rezoluții infracționale, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al LPF, a înregistrat în documentele contabile ale LPF, precum și în celelalte documente legale (declarații fiscale) operațiuni fictive constând în achiziții nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei", arată Parchetul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel