EXCLUSIV  Dumitru Costin (BNS), replică după intervenția lui Florin Cîțu la DCNews. HG-ul ce are în spate 1 miliard de euro de la CE

Dumitru Costin i-a dat replica lui Florin Cîțu, după intervenția în cadrul dezbaterii ”Digitalizarea României - Prioritate ZERO!”, organizată de DC News Media Group.

Dumitru Costin, BNS, a afirmat, în intervenția în cadrul dezbaterii organizate de DCMedia Group, că alții sunt adevărații vinovați pentru nivelul de subdezvoltare a digitalizării din România, nu funcționarii. ”Pe primul loc, politicul. Pe locul doi, parte consistentă mediului de afaceri, prin evaziune, fraudă, muncă la negru. (...) Forțe ale statului care-și dispută întâietatea se află pe al treilea loc (...) Abia pe locul patru vine corpul de funcționari, iar pe locul cinci - populația.”

El a mai afirmat că a pus pe masa lui Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanțe, un dosar care ar fi rezolvat digitalizarea finanțelor publice din România cu fonduri elvețiene sau norvegiene, la alegere. 

Cu privire la intervenția lui Florin Cîțu, în dezbaterea DCMedia Group, Dumitru Costin spune că premierul nu înțelege ce înseamnă acest proces. El a dat exemplul unei strategii adoptate prin Hotărâre de Guvern, ce avea în spate un miliard de euro nerambursabili pe care Comisia Europeană. Printre obiectele strategiei, s-au numărat: Structura instituţiilor analizate şi adecvarea acestora la mandatul şi obiectivele pe care le are de îndeplinit, Managementul resurselor umane, Capacitatea de alocare a acestora în funcţie de nevoile instituţionale, Capacitatea de planificare strategică şi programare la resursele financiare în strânsă legătură cu capacitatea de a fundamenta politicile publice elaborate, "Definirea clară a  mandatelor instituțiilor de administrație publice, centrale şi locale”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel