Dumitru Borțun îl face praf pe Sorin Grindeanu, după faza cu fiola. Așa se ajunge la ministru!

Prof. Dumitru Borțun, care predă la SNSPA cursul de  analiză a discursului  public, l-a făcut praf pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după reacția acestuia la accidentul feroviar din Giurgiu.

Doi mecanici au ajuns la spital după ce locomotivele pe care le operau s-au ciocnit noaptea trecută. În urmă cu o lună, două accidente de tren, în Roșiori și Galați, au produs victime, punând în discuție siguranța transporturilor pe calea ferată la nivel național.

Ministrul Sorin Grindeanu, întrebat de reporteri pe holul Parlamentului despre accidentul din județul Giurgiu, a răspuns răstiti: ”Sunt locomotive ale unor operatori privați. A fost suspendată licența acelui operator privat, înțeleg că acel mecanic era sub influența băuturilor alcoolice, așa mi s-a spus. Și ce să fac, să mă duc eu ca ministru să pun fiola la fiecare mecanic?”.

Prof. Dumitru Borțun a criticat prestația ministrului, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

”Ce să fac eu, să-i pun fiola...Acest răspuns arată că miniștrii nu se simt responsabili, nu-și dau seama care le e locul și care le e rolul. Când apare vreun eveniment recalcitrant, nu știu cum să se spele mai repede pe mâini, să scape de răspundere. Nu trebuie să spui că sunt operatori privați, e nerelevant acest aspect. Ministrul nu e un ziarist, nu e agenție de presă, să spună așa mi s-a relatat, așa am aflat. Fiola trebuie pusă de un altul, care nu a respectat procedurile, pentru că nu e supravegheat de altul, pe care nu  l-a controlat altul și tot așa, am ajung până la ministru, care este responsabil de ceea ce se întâmplă, nu poate fugi de responsabilitate”, a spus prof. Borțun.

Protocolul ”Coaliției Naționale pentru România” prevedea înlocuirea lui Grindeanu, din iunie 2023

Sorin Grindeanu este considerat indispensabil din Guvern de către PSD, fiind purtate negocieri intense pentru păstrarea sa în Executiv, după rotativă. Acordul încheiat de PSD și PNL pentru guvernarea în Coaliție prevede că Nicolae Ciucă va avea mandat până în 25 mai 2023, moment de la care va fi numit un premier din partea PSD, până la alegerile generale din 2024. „La schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii reprezentanți în Guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; ministrul Finanțelor Publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrulu”, au convenit cele două partide, în 2021, când au semnat protocolul Alianței PSD-PNL-UDMR,  numită de semnatari Coaliția Națională pentru România.

Citește și Sorin Grindeanu, după accidentul feroviar: Ce vreți să la fac eu, ca ministru? Vreți să le pun fiola?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel