Duminică, alegeri anticipate în Slatina și pentru CJ Teleorman

Duminică, 3 februarie, au loc mai multe alegeri anticipate pentru desemnarea primarilor, dar și pentru alegerea unui președinte de Consiliu Județean. Dintre acestea, două posturi au o miză mai mare: alegerea primarului la Slatina și a desemnării președintelui CJ Teleorman.

Duminică, bătălia cea mare se dă pentru președinția Consiliului Județean Teleorman, după ce  Liviu Dragnea a lăsat postul vacant, acesta fiind ales deputat, iar  între timp a ajuns și ministru. Secretarul general al PSD a fost  în fruntea județului timp de 16 ani. Întâi a fost prefect, apoi a fost ales de trei ori președinte al Consiliului Județean.

Pentru fotoliul de președinte al CJ se bat nouă candidați, printre care Constantin Amarie - PDL, Adrian Gâdea -USL și Tudor Neagu - PD-DD.

La Slatina, campania electorală să lăsat cu bătăi de stradă. Dan Diaconescu și susținătorii candidatului PP-DD au acuzat că au fost bătuți de susținătorii candidatului USL. Locul de primar la Slatina a rămas vacant în urma alegerii lui Darius Vâlcov le listele Senatului. Cei 73.000 de alegători din Slatina trebuie să aleagă dintre cei nouă candidați înscriși în competiție.

Printre favoriți, Minel Prina de la USL, actualul viceprimar al orașului. El a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. De la PP-DD, candidează președintele filialei București, Radu Orzață, iar de la PDL Ana Anghel.

Duminică vor mai fi alegeri în alte opt localități, printre care Turnu Măgurele, Covasna și două comune din Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel