Duelul premierilor: Florin Cîțu l-a bătut pe Ludovic Orban

Orban, bătut de Cîțu
Orban, bătut de Cîțu

Premierul Florin Cîțu l-a bătut pe premierul Ludovic Orban.

Potrivit unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale, condus de profesorul Bruno Ștefan, Florin Cîțu se află pe locul trei la capitolul încredere în politicieni, după Klaus Iohannis și Emil Boc. 

2. -imagine fara descriere- (sondaj-klaus-iohannis_65985400.jpg)

Sondajul a fost efectuat în perioada 30 martie - 11 aprilie 2021 pe un eșantion național de 1.420 persoane. Interviurile s-au realizat online. Este un sondaj gândit și realizat de studenții de la Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, Energetică, Electronică și masteranzi de la Comunicare Managerială și Studii Europene din Universitatea Politehnica din București. Studenții au trimis un link cu chestionarul prin sms, au trimis mesaje pe Facebook și mailuri unor oameni selectați aleator din diverse baze de date și pagini de pe internet din fiecare județ, respectând principiile probabiliste de selecție a lor.

Locul ocupat de Florin Cîțu, o performanță ținând cont că Ludovic Orban, când era premier, în 2020, se clasa pe locuri mult mai mici în toate sondajele

Să luăm mai multe exemple. Conform unui sondaj realizat de institutul Argument, institutul de sondare al DC Media Group, în 2020, la capitolul încredere, Ludovic Orban ocupa locul 9. 

Un studiu sociologic, realizat de IRES, arăta că românii au încredere în Raed Arafat, care ocupa primul loc la acest capitol, iar premierul Ludovic Orban ocupa abia locul 5.

Potrivit unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale în perioada 1-7 mai 2020, Klaus Iohannis ocupa primul loc în topul liderilor politicieni în care românii au încredere, în timp ce Ludovic Orban stătea foarte prost. Clasamentul era următorul: Klaus Iohannis (15%), Gabriela Firea (13%), Dacian Cioloş (10%), Principesa Margareta, Traian Băsescu, Ecaterina Andronescu (câte 9%), Florin Călinescu, Cristian Diaconescu, Marcel Ciolacu (câte 8%), Victor Ponta, Dan Barna, Kelemen Hunor (câte 7%), Ludovic Orban, Bogdan Aurescu, Rareş Bogdan, Viorica Dăncilă (câte 6%), Cătălin Predoiu, Călin Popescu Tăriceanu, Virgil Popescu, Nicuşor Dan, Claudiu Năsui, Paul Stănescu (câte 4%), Monica Anisie, Raluca Turcan, Nicolae Bănicioiu (câte 3%).

Dacă sondajul prezentat astăzi, cu Florin Cîțu pe locul 3 la capitolul încredere, va fi confirmat și de altele, rezultatul are explicație, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Ludovic Orban a dezamăgit puternic electoratul cu prestația de după alegeri și pentru că a fost asociat cu înfrângerea pentru că PNL a pierdut un milion de voturi la ultimele alegeri, dar și pentru că a abandonat poziții cheie pentru funcția lui de la Camera Deputaților. În acest context, era greu de crezut că nu se va reflecta în percepția oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel