Duel cu greșeli gramaticale între doi politicieni. Internauții au reacționat

Conflict pe Facebook, între doi consilieri județeni de Bihor, Traian Bodea (ALDE) și Cornel Borza (PNL), însă replicile în scris ale celor doi aleși locali abundă de greșeli gramaticale. 

Alegerea preşedintelui CJ Bihor s-a lăsat cu o dispută și în mediul online între vicepreședintele CJ Bihor, Traian Bodea și consilierul PNL Cornel Borza.

"Spuneti cum ati preluat conducerea !", l-a îndemnat Borza pe Bodea, acesta replicând ulterior: "Cu o majoritate de 18 voturi, votul meu a fost 100% secret și pe mine nu ma poate umili nimeni să îi arat votul, bihorenii mau trimis în cons, jud, pentru a avea putere de decizie".

"Mie groaza ca vo-i sta la masa cu asemenea oameni!", a revenit reprezentantul PNL.

În continuare, cei doi politicieni și-au transmis mesaje pline de greșeli gramaticale.

Dialogul surprinzător a fost taxat imediat de un internaut: "Domnule Borza Cornel, cu tot respectul pentru patriotismul dumneavoastră, dar câteva reguli de scriere: "voi" se scrie întotdeauna legat, la fel și "veți", "mi-e" se scrie cu cratimă atunci când înseamnă "îmi este", cuvintele care incep cu î nu se scriu cu â - "încep", spre exemplu, verbul "a fi" are forma "sunt" nu "sânt", etc. (Fără intenții rele)". 

Politicienii au încercat apoi să-și motiveze greșelile gramaticale. 

"Era o discutie asa, seara, pe la ora 12:00, cu domnul Borza, in care eu nu m-am concentrat la virgulita si la gramatica si discutam cu domnul Borza si el cu mine. Acum daca chiar doriti sa faceti din asta un material, o emisiune, ma rog!", a spus Traian Bodea, scrie Digi 24.

"Stiu, o sa ma si duc acum la soacra-mea ca e profesoara de Limba Romana, si o sa iau lectii toata vara asta de Limba Romana si ortografie", a declarat si Cornel Borza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel