Dublul standard chiar există. Maria Grapini: S-a confirmat, nu este o poveste

Florin Răvdan / 26 iun 2019 / 10:29 Salveaza PDF Comentarii
Dublu standard la alimente
Descriere foto: Dublu standard la alimente

Comisia Europeană i-a dat dreptate europarlamentarului Mariei Grapini, prin publicarea unei campanii paneuropene de testare a produselor alimentare, concluziile acesteia fiind evidente: există o calitate duală a produselor! Maria Grapini lansase în urmă cu trei ani, o amplă dezbatere publică, în Parlamentul European, pentru a livra Europei un adevăr pe care țările est-europene îl știu demult: dubla calitate a produselor alimentare. 

“Mulțumesc Comisiei Europene pentru că faptul că mi-a dat dreptate! Calitatea duală a produselor nu este o poveste! Mă bucur că am lansat, acum trei ani, dezbaterea publică, iar anul acesta am votat modificarea a patru directive, prin care am făcut un prim pas în combaterea dublei calități a produselor. Trebuie, însă, continuate aceste demersuri și eu nu mă voi opri.

Voi urmări si voi cere Comisiei Europene noi modificări în legislația europeană pentru a ajunge la respectarea calității (compoziției) produselor care au același ambalaj și același brand, indiferent de țara în care sunt distribuite!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Studiul a luat în analiză aproximativ 1400 de produse, din 19 țări ale Uniunii Europene, iar rezultatul arată ca 22% dintre produsele comparate diferă în compoziție, deși ambalajul este identic. S-a constatat și demonstrat că 1 din 5 produse au fost găsite cu conținut diferit sub același ambalaj.

Pe baza noii metodologii elaborate, autoritățile naționale competente vor putea efectua, de acum, analiza necesară pentru a determina practicile înșelătoare interzise de legislația UE privind protecția consumatorilor.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25