Dublare alocații PSD. Liviu Pop, atac la Orban: Suferă de analfabetism funcțional guvernamental

Liviu Pop, senator PSD. Foto: Agerpres.
Liviu Pop, senator PSD. Foto: Agerpres.

Liviu Pop a reacționat dur la adresa lui Ludovic Orban pe tema dublării alocațiilor.

'Trebuie să atenționez incompetența în declarații (n.r a lui Ludovic Orban). Domnul premier suferă de analfabetism funcțional guvernamental. Alocațiile au fost mărite la început de an, pe o propunere a PSD. Nu are cum să fie un impact bugetar de 6 miliarde de lei. Nu are nicio legătură bugetul de pensii cu bugetul de stat. Alocațiile pentru copii se alocă din bugetul de stat, pensiile se dau din bugetul asigurărilor sociale. Este aceeași demagogie ieftină pe care PNL a folosit-o (...) Dacă nu sunt capabili, să își dea demisia! Alocațiile s-au majorat de la 150 RON la 300 RON, nu la 3.000 RON! Sper ca președintele Iohannis să nu trimită la CCR legea prin care se dublează alocațiile copiilor. ' a spus Liviu Pop, într-o intervenție telefonică la România TV.

Ce a declarat Ludovic Orban

"Şi eu îmi doresc creşterea alocaţiilor pentru copii, dar nu poţi, după ce le-ai dublat, anul trecut, după o perioadă în care nu au crescut deloc, nu poţi după un an să vii să mai dublezi o dată alocaţia pentru copii. Această creştere va exista fără discuţie, dar degeaba generezi cheltuieli pentru că nu există resure financiare pentru că, până la urmă, provoci fie inflaţie, fie aduci bugetul în situaţia în care nu mai poate să facă plăți", a spus Ludovic Orban, miercuri seară.

"Votul pe alocații este iresponsabil. Este lipsă de bun simț. Bugetul are constrângeri inimaginabile. Nu umflăm cu pompa venituri care nu vor exista niciodată. Impactul e de peste 6 miliarde. Să vii cu creșterea alocațiilor, cu majorarea salariilor pentru profesori, pentru medicii veterinari este de neînchipuit. Eu mă bazez pe români", a mai spus acesta.

Miercuri Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Parlamentarii PNL și PMP și-au scos cartelele de vot din aparat.

S-au înregistrat 179 voturi 'pentru' şi 9 abţineri. Potrivit proiectului, 'alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap'. Camera Deputaţilor este for decizional. Legea urmează fie dată spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel