EXCLUSIV  Dublare Aeroport Otopeni. Alexandru Ivan: Când încep lucrările

Alexandru Ivan, directorul Companiei Naționale Aeroportui București, a discutat despre lucrările de la Aeroportul Otopeni, în cadrul dezbaterii UPGRADE ROMANIA: MARILE PROIECTE DE INVESTIȚII ÎN 2019, organizată de Trustul de presă DC Media Group.

"Am lăsat la sfârşit cel mai important proiect de investiţii din infrastructura aeriană: Programul Strategic de Dezvoltare a Infrastructurii la Aeroportul Henri Coandă. Am o veste bună. Exproprierea suprafeţelor necesare derulării acestui proiect vor fi efectuate în acest an şi vom putea trece rapid la organizarea licitaţiilor pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor din prima fază, care va include două module de terminal pentru pasageri, fiecare cu o capacitate de 1500 pasageri pe oră, 25 de porţi de îmbarcare, 13 prevăzute cu pasarelă, 56 de locuri de parcare cu aeronave şi 9.600 de locuri pentru autoturisme.

Suprafeţele nou construite se ridică la 100.000 de metri pătraţi pentru terminalele de pasageri, 266.000 de metri pătraţi extindere căi de rulare, 22.000 de metri pătraţi coonstructie anexă. Suprafaţa ocupată de aeroport se va dubla, capacitatea de procesare va creşte cu mai mult de 100%. Niciun leu nu este alocat d ela bugetul de stat", a declarat Alexandru Ivan.

La evenimentul organizat de DC Media Group mai participă premierul Viorica Dăncilă și Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Niculae Bădălău, Ministrul Transporturilor.

De ce marile proiecte de investiții bat pasul pe loc, ce lipsește pentru ca România să dețină o infrastrucută performantă, care sunt viitoarele surse de finanțare pentru marile proiecte și care sunt sumele de care România are nevoie pentru a finaliza proiectele demarate până în prezent, sunt câteva dintre temele care vor fi abordate la dezbaterea organizată de DC Media Group.

Întreaga dezbatere poate fi urmărită mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel