Dublă hernie de disc. Medic, informații pe care trebuie să le știe toți

Tudor Ciuhodaru, medic, a explicat ce înseamnă dubla hernie de disc, diagonostic pe care l-ar avea Liviu Dragnea, președintele PSD.

„Un fragment dintr-un disc intervertebral se deplasează în canalul vertebral, acolo unde trec nervii și măduva spinării și îi comprimă. Iar această compresie este manifestată clinic prin durere, care poate să fie de la jenă, disconfort sau durere atroce, tulburări de sensibilitate, amorțeli, tulburări motorii, chiar nu poate să se deplaseze, să stea în picioare, dar și alte semne clinice mult mai grave în funcție de gravitatea compresiei.

Coloana are 23 de discuri și, de obicei, hernia afectează un singur disc, dar există și două-trei hernii de disc la același pacient. Tratamentul herniei lombare începe prin tratamente mai puțin invazive, dacă vorbim de la repaosul fizic, mai ales în pusee, kinetoterapii, tratament medicamentos, atiinflamatoare, administrate în cure de 7-10 zile.

În formele severe, intervenția chirurgicală rămâne metoda radicală de tratament", a declarat, duminică seară, Tudor Ciuhodaru, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

VEZI ȘI: Dragnea, în spital. Codrin Ștefănescu, informații de ULTIMĂ ORĂ: Amânăm tot!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel