Dubaiul are Ministerul Fericirii. Iată cu ce se ocupă

Foto Ilustrativ/Pexels JESHOOTS.com
Foto Ilustrativ/Pexels JESHOOTS.com

Când vorbim despre Dubai, de multe ori primul lucru la care ne gândim este bogăția, luxul și afacerile. Dar Dubai este cu atât mai mult încât, în 2016, a creat Ministerul Fericirii.

Șeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, prim-ministru și vicepreședinte al Emiratelor Arabe Unite, a făcut anunțul pe Twitter pe 8 februarie 2016. Ministrul ales să conducă acest minister a fost Excelența Sa Ohud Al Roumi, o femeie la acea vreme în vârstă de 22 de ani. 

”Principala sarcină a guvernului este să creeze fericire”

Acest Minister, dorit de însuși Emir, vrea să direcționeze alegerile politice către obiective de bunăstare socială și satisfacție a populației. 

Este reprezentarea unuia dintre stâlpii schimbării dorite de suveran care își propune și să ofere o imagine mai tânără și mai incluzivă a țării. Nu întâmplător, de fapt, Ministerului Fericirii i s-a alăturat și Ministerul Toleranței, valoare fundamentală pentru societate.

Programul Ministerului Fericirii

Programul stabilește politici, programe și servicii guvernamentale care vizează promovarea unui stil de viață pozitiv pentru comunitate pentru a crește satisfacția personală și profesională a oamenilor.

Cei trei piloni ai programului

Cei trei piloni care stau la baza programului urmat de Minister sunt:

  • Includerea conceptului de fericire în politicile și programele și serviciile tuturor organismelor guvernamentale și în muncă.

  • Promovați bunăstarea și fericirea ca mod de viață pentru comunitate.

  • Dezvoltarea de repere și instrumente de măsurare a fericirii.

Programul se adresează nu numai emiraților, ci tuturor rezidenților și vizitatorilor. Intenția este de a încuraja guvernul însuși și sectorul privat să ia inițiative pentru a promova bunăstarea oamenilor și a lucrătorilor.

”Ne dorim un Guvern mai proaspăt și mai flexibil, care să fie capabil să răspundă așteptărilor tinerilor. Energia tinerilor va fi motorul nostru”, scrie emirul pe Twitter.

În iulie 2020, în urma unei reorganizări guvernamentale, portofoliul „Calitatea Vieții și Fericire” a fost transferat către Ministerul Dezvoltării Comunitare. 

Această schimbare a structurilor guvernamentale se datorează dorinței de a crea un guvern mai flexibil și mai proactiv, capabil să se adapteze provocărilor viitoare post-Covid.

Importanța fericirii pentru guvernul Emiratelor

Înființarea unui Minister al Fericirii este, fără îndoială, un fapt revoluționar. Un popor este fericit dacă este pus în situația de a putea, măcar să încerce, să-și realizeze visele. 

Calitatea vieții este o măsură a succesului Guvernului, fără a uita că un lucrător mai fericit este și un muncitor mai productiv.

O țară tânără în care îți poți realiza visele

Ministerul Fericirii din Dubai, în ciuda faptului că este încorporat în prezent într-un alt Minister, este dovada cât de crucial este pentru administrația locală să aibă o populație pozitivă și fericită. 

Dubai nu este doar afaceri, nu este doar muncă și relații profesionale: Dubai este un loc în care aproape 80% din populație este expatriată, care vin aici cu familiile pentru a-și construi un viitor mai bun. 

Vârsta medie este de 33 de ani și jumătate, iar familiile cu copii mici sunt majoritare. Prin urmare, guvernul din Dubai este foarte conștient de importanța încurajării, protejării și sprijinirii tinerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel