Drumul care face legătura cu judeţul Olt, reabilitat printr-un proiect de peste 23 de milioane de euro

Drumul judeţean care asigură legătura cu judeţul Olt - DJ 678 - va intra în reabilitare printr-un proiect în valoare de peste 107 milioane de lei, realizat în cadrul Programului Operaţional Regional, luni fiind semnat contractul de finanţare pentru demararea lucrărilor, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, drumul are o lungime de peste 38 de kilometri şi străbate trei comune mari din Vâlcea - Galicea, Olanu şi Drăgoeşti.

"Am semnat astăzi un contract foarte important pentru judeţul Vâlcea şi pentru o zonă extraordinară a judeţului Vâlcea şi intră în reabilitare, după zeci de ani în care nu s-a mai făcut o modernizare completă, un drum pe cât de lung pe atât de important şi de complicat ca proiectare şi execuţie. Contractul are o valoare de 107.249.380, 27 de lei, aproximativ 23 de milioane de euro, care vor fi investiţi în judeţul Vâlcea pe parcursul a trei ani. Este un drum de 38,54 km, care pleacă din Budeşti, din DN7, trece prin Galicea, Olanu, Drăgoeşti şi iese la Câmpu Mare", a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Pe lângă asfaltarea pe întreaga lungime, lucrările ce vor fi realizate în cadrul acestui proiect presupun, printre altele, consolidarea celor 23 de poduri existente pe traseu, amenajarea a 2.000 de podeţe către gospodăriile localnicilor, precum şi realizarea de trotuare în intravilanul celor trei localităţi pe care le străbate. De asemenea, vor fi construite 35 de staţii de transport public şi vor fi montate sisteme moderne de semnalizare rutieră.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25