Drulă și spitalele CF. Radu Tudor: 'Cel puțin hilar. Insistă cu soluțiile trecutului'

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă / Foto: gov.ro
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă / Foto: gov.ro

Jurnalistul Radu Tudor a reacționat dur după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat concursuri pentru funcția de manager la patru spitale CF.

'Confruntată cu serioase provocări în sistemul medical, România e una din puținele țări din lume care perpetuează o atomizare falimentară și aberantă a serviciilor de sănătate', notează jurnalistul Radu Tudor la începutul unui articol postat pe blogul său, cu titlul 'Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, prelungește o aberație: spitalele CFR'.

Radu Tudor spune în continuare că, 'cu notabilă excepție a medicinei militare, care există oriunde și are o tradiție istorică, alte domenii profesionale și-au creat propriile sisteme de sănătate.'

'Să pretinzi că poți face vreun mare act medical la spitalul CFR e cel puțin hilar'

'Evident că majoritatea sunt falimentare și că angajații acelor ministere/sisteme se tratează tot în marile spitale când e o problema serioasă. Menținerea unui sistem de spitale la Transporturi, a unuia la Justiție, altuia la Interne și tot așa nu face decât să risipească efortul statului român și să împrăștie resursele și așa puține. Toate aceste sisteme trebuie transferate de la MT, MJ, MAI, duse că resurse importante spre Ministerul Sănătății / Administrație locală.', acuză jurnalistul. 

Radu Tudor mai notează pe blogul său, făcând referire la Cătălin Drulă, că în contextul în care CFR e 'praf' din punct de vedere financiar și managerial de peste trei decenii, 'să pretinzi că poți face vreun mare act medical la spitalul CFR e cel puțin hilar.'

'Dar Cătălin Drulă, care înghite toți peștii morți de la CNAIR și se mișcă la fel de prost ca un ministru PSD sau PNL când e vorba de autostrăzi/CFR/Tarom, insistă cu soluțiile trecutului.

PSD: Nu, nu vă faceți iluzii, imensa parcare pentru oligarhii MT și CFR de la Gara de Nord nu a fost pusă la dispoziția publicului, care n-are unde să parcheze acolo. Cum vă ziceam, e la fel că cei dinainte!', a mai acuzat Radu Tudor. 

Concursuri pentru funcția de manager la patru spitale CF

Miercuri, ministrul Cătălin Drulă a anunțat că patru spitale CF organizează în perioada următoare concursuri pentru funcţii de manager.

'Spitalele din reţeaua Transporturilor caută profesionişti. Aşa cum am atras până acum profesionişti la conducerea companiilor din subordinea ministerului (şi continuăm, nu ne-am oprit), acum vine rândul spitalelor CF. Mă bucur să anunţ că 4 spitale CF organizează în perioada următoare concursuri pentru funcţii de manager şi fac apel la toţi profesioniştii din sănătate, care doresc să se implice alături de echipa noastră, să se înscrie cu încredere. Din partea mea pot promite un concurs pe bune şi sprijin din partea ministerului în derularea de proiecte de investiţii şi modernizare. Şi nu luaţi promisiunea drept vorbe goale', a scris Drulă pe Facebook.

'Ministrul a menţionat că, anul acesta, un total de cinci spitale CF au accesat cu sprijinul MTI finanţare europeană nerambursabilă în valoare de peste 90 de milioane de lei.

Concursurile vor fi organizate astfel: Spitalul Clinic CF Timişoara – 18 -31 iulie 2021, Spitalul General CF Drobeta-Turnu Severin – 20 iulie-6 august 2021, Spitalul General CF Sibiu – 4-21 august 2021 şi Spitalul Clinic CF Craiova – 23 august-6 septembrie 2021', a mai amintit Radu Tudor, citând Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel