Drulă: Ar trebui remaniat tot Guvernul

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a precizat că ar trebui remaniat tot Guvernul.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a apreciat că Guvernul ar trebui remaniat în ansamblul său.

„Ar trebui remaniat tot acest Guvern”, a transmis, luni, Cătălin Drulă.

Despre ministrul Finanțelor, Cătălin Drulă a spus că România duce o politică fiscală dezastruoasă, deși ar trebui să ducă o politică fiscală anti-inflație, cu reducere de deficit bugetar. 

„Ministrul Transporturilor pierde bani din PNRR, se anulează proiecte importante, se anulează licitații, avem o rată de contractare absolut minusculă, sub 5% din PNRR”, a mai precizat Cătălin Drulă.

„Ministrul Energiei: Ce trebuie să mai facă acest om ca să plece odată? Virgil, ești depășit, pleacă acasă! Ministrul Economiei, știe cineva numele lui? Cred că ne e tuturor greu să spunem cine este la ministerul Economiei și mai sunt alți miniștri la fel de vizibil”, a mai transmis Cătălin Drulă, citat de Mediafax.

Preşedintele interimar al USR a criticat Guvernul pentru că „nu este în stare” să ia măsuri pentru a controla criza preţurilor din energie şi inflaţia.

Evaluarea miniştrilor Cabinetului Ciucă în coaliţia de guvernare nu trebuie să fie „o surpriză”, amintim că a declarat, luni, preşedintele PNL, Florin Cîţu, care a precizat că unul dintre criterii va fi implementarea reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Se face această evaluare, nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni. Am spus de atâtea ori şi când eram premier că fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţele Guvernului. Mă interesează, în primul rând, este adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului. Sunt câteva lucruri la care mă uit. În primul rând, implementarea reformelor din PNRR şi i-am anunţat de fiecare dată pe toţi miniştrii că eu nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina pentru faptul că nu putem face o anumită reformă sau alta. În acelaşi timp, iarăşi e important, mie mi se pare că economia este administrată suboptimal. Important e ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc. Dacă vrem să avem o revenire a economiei trebuie să luăm măsurile bune de acum”, a spus Florin Cîţu la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel