Drobul și pasca, dietetice. Cum mâncăm sănătos de sărbători. Mihaela Bilic: Cum spuneau bătrânii noştrii, Paştele trebuie să fie fudul

Mihaela Bilic, medic nustriționist, a povestit despre preparatele sănătoase pe care le pot pune românii pe masa de Paște, inclusiv despre dulciuri. 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat în direct la Antena 3 cum putem mânca sănătos la masa de Paște. 

”Ideea postului este să ne fie foame, să ne lipsească alimente, astfel încât, bucuria redescoperirii lor la masa de Paşte şi în zilele ce vor urma, să fie plenară. Cum spuneau bătrânii noştri, Paştele trebuie să fie fudul. Crăciunul este sătul. Deci, de Paşte mâncăm tot ce înseamnă frunze din piaţă, că sunt pieţele pline de culoare şi de toate crudităţile ce în perioada asta sunt perfecte. Au gustul acela de trezire la viaţă.

Drobul, dietetic!?

Nu uităm, că toate produsele din miel sunt în principiu dietetice, adică drobul este un produs care este mai întâie fiert şi apoi băgat la cuptor, extrem de puţină grăsime avem acolo. Friptura, când o băgăm la cuptor, grăsimea curge în tavă, deci, din nou, rămâne un produs care este sărac în calorii şi, dacă îl combinăm cu o salată verde, niciun stres pentru siluetă. Ciorba, borşul de miel şi stufatul sunt şi ele, din nou preparate care nu presupun prăjeală, nu presupun grăsime multă. 

Ce dulciuri punem pe masa de Paște

La capitolul dulciuri, cozonacul, bineînţeles este o pâine dulce, dar este o pâine care are multă grăsime şi mult zahăr şi atunci face diferenţa dacă mănânci o felie sau trei felii. Pasca, în schimb, mi se pare o variantă şi dietetică şi plăcută la gust, care aduce în atenţia noastră brânza proaspătă, produsele lactate. Merită să mâncăm acum şi caş şi lapte şi pasca”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel