DRAMA profesorilor. "Ne-a lipsit socializarea". "Suspendarea cursurilor se va reflecta în activitatea elevilor"

Un cadru didactic bate un semnal de alarmă. Impactul supendărilor cursurilor se va reflecta în activitatea elevilor, spune Gabriela Popescu.

Un cadru didactic atrage atenția asupra unui aspect foarte important odată cu începerea noului an școlar. Perioada de întrerupere a cursurilor „se va reflecta în activitatea elevilor de la 15 septembrie” susține învățătoarea Gabriela Popescu, colaborator al organizației Salvați Copiii în cadrul campaniei „Sunt profesor, vreau la școală!”, scrie Edupedu.ro.

„Perioada izolării a fost o perioadă grea pentru copii, dar nu numai pentru ei și pentru părinți și pentru noi, cadrele didactice. Accesul la internet pentru unii a fost o problemă, în sensul că nu aveau gadget-uri, nu aveau internet, iar acolo unde se găseau aceste instrumente pentru desfășurarea activității online, problema a fost că erau prea mulți pentru o tabletă sau un telefon, având în vedere că și părinții, mulți dintre ei au lucrat de acasă”, spune Gabriela Popescu.

Învățătoarea spune că în familii s-a pus problema priorității. Astfel, părinții au fost nevoiți să aleagă cărui copil îi oferă tableta sau laptopul pentru a putea face lecții online. Din acest motiv, mulți copii nu au avut acces la școala online, iar cei care au avut, nu au putut învăța la fel de bine ca în clase. 

„Acesta perioadă de trei luni, după părerea mea, se va reflecta în activitatea elevilor de la 15 septembrie în condițiile în care școala s-ar relua firesc, așa cum ne dorim cu toții, sau se va continua cu acumularea de lacune în ceea ce privește dobândirea cunoștințelor.", a mai adăugat învățătoarea.

Gabriela Popescu a explicat și ce le-a lipsit profesorilor cel mai mult în această perioadă.

A fost perioadă în care ne-a lipsit socializarea, ne-au lipsit jocurile între noi și copiii noștri, o perioadă în care s-a resimțit din plin lipsa școlii”, conchide Gabriela Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel