EXCLUSIV  Dragu: Voluntariatul și internship-ul, elemente ce țin de responsabilitatea universităților. Ar trebui aprofundate

Dragu: Voluntariatul și internship-ul, elemente ce țin de responsabilitatea universităților. Ar trebui aprofundate
Dragu: Voluntariatul și internship-ul, elemente ce țin de responsabilitatea universităților. Ar trebui aprofundate

Voluntariatul şi internship-ul sunt elemente care ţin de responsabilitatea universităţilor şi ar trebui, poate, aprofundate în România, a spus preşedintele Senatului, Anca Dragu, în cadrul conferinței „Responsabilitatea socială a universităților din România” organizată de DC Media Group.

 

"Responsabilitatea universităţilor este una foarte mare şi eu aş vrea să văd că universităţile sunt mai active în acest sens. Şi aici ne gândim de la excelenţa şi integritatea academică, până la aspecte legate de egalitatea de şanse, egalitate de gen. De asemenea, activităţi civice şi implicarea civică în care trebuie să fie angrenate universităţile şi studenţii. De asemenea, voluntariatul şi internship-ul sunt elemente ce ţin de responsabilitatea universităţilor şi care ar trebui, poate, aprofundate în România", a declarat Anca Dragu.

Voluntariatul, cea mai valoroasă experienţă


"Am avut şansa să cunosc alte medii. De exemplu, făceam voluntariat într-o şcoală, într-un cartier cu persoane cu mai puţine posibilităţi financiare şi acolo ţineam câteva cursuri, ceva de genul cunoştinţe generale despre economie. Apoi, universitatea mă obliga să fac internship şi era, în primul rând, efortul de a găsi acest internship, apoi de a fi acceptat, desigur, erau internship-uri plătite, unele foarte puţin, cele mai multe neplătite, dar ele arătau şi valoarea ta ca student, în momentul în care vei părăsi universitatea cam cine se va uita la tine pe piaţa muncii ", a menționat Dragu.

"Deschidere totală" faţă de modificări legislative care să încurajeze "latura responsabilităţii la nivelul universităţilor"



"Atât în ceea ce priveşte rolul universităţii, cât şi comportamentul studenţilor, da, deschidere totală, pentru că studenţii termină universităţile şi devin participanţi maturi în societate şi atunci ei trebuie să fie echipaţi cu toate aceste noţiuni care ţin de egalitatea de şanse, egalitatea de gen, implicare civică, integritate profesională şi academică, desigur, deci toate aceste valori trebuie să fie în valiza unui absolvent de universitate", a mai declarat Anca Dragu, la conferința „Responsabilitatea socială a universităților din România” organizată de DC Media Group.

VIDEO:

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews TV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro, organizează, astăzi, 21.05.2021, în intervalul orar 11:00 - 14:00 conferința: “Responsabilitatea socială a universităților din România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel