Dragoș Preda (PNL): ”Riscăm să pierdem sursa de finanțare pentru un spital modern de copii din cauza Primăriei Sectorului 1”

Foto Facebook Dragos Preda
Foto Facebook Dragos Preda

Dragoș Preda, politicianul care a atras atenția tuturor când i s-a adresat primarului Clotilde Armand ”pe limba ei”, într-o franceză impecabilă, trage acum un semnal de alarmă vizavi de situația spitalelor și a școlilor din sector, transmite Evenimentul Zilei. 

Preda spune că ”a estima” gravitatea problemelor nu e de ajuns, ci e nevoie de cineva care să și ia inițiativa rezolvării lor. Iar pentru asta se implică personal.

Tăierea, de către primar, a finanțărilor pentru spitalele și școlile din sectorul 1 creează probleme în lanț, care se răsfrâng asupra cetățenilor, iar lipsa de colaborare a primarului poate duce inclusiv la pierderea unei sume importante de bani, 78 de milioane de euro de la Banca Mondială, bani obținuți pentru construirea unui spital pentru copii, avertizează Preda.

”E un spital care tratează 800-1000 de copii pe zi, iar tăierea finanțării afectează direct funcționarea lui”

”Am avut deja mai multe discuții, una foarte importantă cu dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, o unitate medicală de maximă importanță nu doar pentru sector, ci pentru tot Bucureștiul și toată regiunea. E un spital care tratează 800-1000 de copii pe zi, iar tăierea finanțării afectează direct funcționarea lui, este vorba despre activitatea curentă, plata utilităților, funcționalitatea clădirilor, verificările curente. Clădirile astea depind efectiv de fondurile alocate de Primărie, iar ele trebuie deblocate de urgență”, a spus Preda, care a precizat, dată fiind experiența sa în administrația locală a Parisului, că în Franța 60 la sută din fondurile necesare funcționării spitalelor publice vine de la autoritatea locală, iar restul de 40 la sută de la Ministerul Sănătății.

”Lucrările trebuie demarate până în 2014, altfel pierdem banii”

Una dintre temele discutate de Dragoș Preda cu managerul spitalului Grigore Alexandrescu a fost și  proiectul construcției celui mai mare spital de arși pentru copii. ”Se cer imperativ spitale. Peste tot, în toată țara. Spitale moderne, funcționale, la nivel european. Ei bine, a fost identificată sursa de finanțare, vorbim despre 78 de milioane de euro antamați de la Banca Mondială pentru acest viitor spital pentru copii, dar există desigur și o condiție, demararea lucrărilor pentru clădire până în 2024. Este nevoie ca primăria Sectorul 1 să se implice. Este nevoie de niște avize de la Primăria Capitalei, pentru care termenele au fost deja depășite. Clădirea trebuie ridicată, altfel pierdem banii” a mai spus politicianul, potrivit Evenimentul Zilei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel