Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii: Există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinate

Ministrul Muncii Dragoş Pîslaru a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării şi că, în acest moment există "anchete în desfăşurare" pentru elucidarea acestor suspiciuni.


Ministrul a declarat, la Digi 24, că este vorba "de instituţii ale statului" de ocrotire a copilului, dar în care sunt suspiciuni de trafic de copii.

"Din păcate am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării un de există suspiciuni de trafic cu persoane şi prostituţie legat de instituţiile care găzduiesc copiii în numele statului, în acea parte. Informaţiile există. E vorba despre instituţii ale statului în care există suspiciunea că a fost trafic de copii", a dezvăluit ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Dragoş Pîslaru.

Cu privire acest caz al copiilor supuşi traficului de persoane în scopul prostituţiei, Pîslaru spue că au fost deschise anchete în baza informaţiilor venite de la „instituţiile de profil". Pîslaru a făcut declaraţiile în contextul anchetei legate oamenii folosiţi drept sclavi, ţinuţi în lanţuri, de la Berevoieşti arătând că nu sunt cazuri singulare, diferind doar forma de abuz.

"La tipul acesta de abuz nu ştiu dacă nu sunt şi altele. Dar, în general, tipul acesta de structură, în care se pot vedea nişte situaţii de captură a unor oameni într-un sistem local închistat eu cred că există şi în alte zone", a mai spus Pîslaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel