Dragnea vs. PSD. Chirieac, răspuns la întrebarea momentului

Analistul Bogdan Chirieac a fost întrebat, vineri, despre o eventuală revenire în politică a lui Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea a ieşit din Penitenciarul Rahova joi, afirmând că a fost o perioadă de doi ani şi două luni de suferinţă, abuzuri, umilinţă, și că se consideră deţinut politic, lansând totodată și un atac la adresa PSD. 

Întrebat, vineri, la Antena 3, dacă declarațiile lui Liviu Dragnea zdruncină PSD, Bogdan Chirieac a oferit următorul răspuns: „Nu cred că în momentul acesta zdruncină nimic. Dacă domnul Liviu Dragnea dorește o revenire în politică și dorește această revenire în interiorul PSD, e nevoie de mai mult timp.”

Cu privire la dosarul său, în opinia analistului, acesta a fost unul politic. „Tot ce a existat acolo este pus sub un mare semn de întrebare, din punctul meu de vedere”, a zis Bogdan Chirieac. „În rest, sunt tot felul de declarații la cald... Mai departe, să vedem”, a adăugat acesta. 

În ce condiții mai intră Liviu Dragnea în politică

Liviu Dragnea a spus, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, că va mai intra în politică dacă va reuși să răspundă la două întrebări: mai are cu cine și dacă mai are pentru cine.

„Este prematur să ne pronunțăm, dar presupun că o eventuală revenire a lui Liviu Dragnea în PSD nu va fi nici rapidă, nici ușoară. Trebuie să înfrunte, practic, foștii parteneri și prieteni de partid”, a spus Bogdan Chirieac. 

CSM a reacționat după speculațiile din spațiul public

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, vineri, că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii.  

Într-un comunicat transmis de CSM, „secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independența judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti”.

„Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, se arată în comunicat.

Amintim că, joi, în spațiul public au apărut speculații cu privire la alte motive decât cele reale și legale pentru care judecătorii Tribunalului Giurgiu ar fi luat decizia eliberării fostului lider PSD.

Prima reacție a lui Ciolacu după ce Dragnea a fost eliberat: Îi urez multă sănătate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat pe Facebook după ce Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Acesta a precizat că nu va comenta declarațiile lui Dragnea, în condițiile în care este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale.

„Noul PSD va continua să fie preocupat de problemele reale ale românilor: scăderea nivelului de trai, creșterile de prețuri, înghețarea salariilor și pensiilor sau dezastrul în accesarea fondurilor europene”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de trei ani şi șase luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel