Dragnea vrea abrogarea HG privind achiziţia de corvete

Liviu Dragnea a spus că hotărârea de guvern care stabileşte procedura de achiziţie a corvetelor pentru Armata Română este 'ilegală' şi trebuie abrogată.

'Acolo este o problemă serioasă. (...) În situaţia respectivă acea hotărâre de guvern nu putea fi adoptată fără să existe aprobarea Parlamentului. Ceea ce cred eu că va face Guvernul - şi trebuie să facă - să abroge acea hotărâre de guvern şi să reia procedura legală care înseamnă eventual memorandum în Guvern, solicitarea de la Parlament pentru aprobare după care să purceadă la hotărârea de guvern care să aibă un rezultat sau altul', a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a precizat că în achiziţia acestei tehnici trebuie avute în vedere preţul, utilitatea, 'dimensiunea offset-ului', dar şi 'poziţionarea strategică cu partenerii din NATO'.

'Aici vorbim de un profund interes naţional, major. La orice achiziţie se ajunge trebuie să se ajungă pe cale legală. Deci acea hotărâre de guvern trebuie să fie abrogată. Asta e prima condiţie. A doua condiţie - trebuie să vedem care e cea mai folositoare variantă pentru statul român din toate punctele de vedere. Din punct de vedere al preţului, din punct de vedere al dimensiunii offset-ului în România, din punct de vedere al utilităţii tehnicii militare respective şi din punct de vedere al poziţionării noastre strategice cu partenerii din NATO. Toate aceste elemente trebuie luate în calcul pentru că aşa face orice ţară din lume', a adăugat liderul PSD.

[citeste si]

Dragnea a amintit că au fost alocaţi pentru Apărare peste 2% din PIB. 'Asta nu înseamnă că banii ăştia vor fi aruncaţi pur şi simplu. În primul rând noi trebuie să dezvoltăm sistemul de apărare românesc, dar în acelaşi timp trebuie să dezvoltăm într-un mod inteligent relaţiile cu partenerii noştri strategici', a mai menţionat preşedintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel