Război Dragnea - Tudose. Chirieac: Klemm a dat semnalul. Este scos în afara puterii în PSD

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că nu poate spune că se află „într-un moment fericit" al relației sale cu Liviu Dragnea. De asemenea, a reiterat faptul că va cere plecarea din Guvern a cinci membri ai cabinetului său. În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a avut o reacţie.

„Declicul a fost produs de sondajul domnului profesor Marius Pieleanu. Nu este vina profesorului Pieleanu. A spus foarte clar că e o cercetare care pune la dispoziţia experţilor baza de date, nu dânsul e de vină că aşa au ieşit cifrele. Sondajul nu a fost văzut ca un instrument obiectiv, ci ca o manevră politică”, a explicat analistul politic, într-o intervenţie telefonică la România TV.

În acest moment, spune Bogdan Chirieac, Mihai Tudose „iese de sub tutela lui Liviu Dragnea şi chiar a partidului. Face câteva mişcări răsunătoare, prin care Liviu Dragnea este scos în afara puterii PSD. Vă explic imediat. Prin schimbarea doamnei Sevil Shhaideh, practic domnul Liviu Dragnea pierde o mare parte a controlului asupra partidului”, precizează analistul politic.  

În aceeaşi intervenţie telefonică, Bogdan Chirieac a declarat că, după sondajul lui Marius Pieleanu, „premierul Tudose spune aşa: nu merge să mai conducem şi ţara, şi partidul, două capete separate. Din acest moment, îmi asum Guvernul. Eu nu cred că Liviu Dragnea va sta cu braţele încrucişate. Aseară, târziu, am primit informaţia că s-ar pregăti, în cazul demisiei domnului Tudose, domnul Mihai Fifor, primit foarte bine în Statele Unite acum două săptămâni. Se pare că va fi o luptă, comparabilă cu lupta care a fost atunci când a fost îndepărtat Sorin Grindeanu. Senzaţia mea este că Mihai Tudose, ca personalitate, este mult mai puternic decât tânărul Sorin Grindeanu”, a declarat Bogdan Chirieac. 

În contextul în care ambasadorul Hans Klemm se află, marți, la Palatul Victoria, analistul politic a fost întrebat ce fel de semnal este. „Un semnal de forţă pentru Mihai Tudose. Dacă mergea acum să-l viziteze pe domnul preşedinte Liviu Dragnea, era un mesaj pentru Liviu Dragnea. Acum, în acest moment, atât de tensionat, arată în ce parte inclină balanţa. Semnalul este evident”, a spus analistul politic.

[citeste si]      

Codrin Ştefănescu, care a precizat că „ne dorim ca Tudose şi Dragnea să se vadă între patru ochi”, cu privire la vizita ambasadorului, consideră că este una „obişnuită”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel