Dragnea-Tudose, conflict. Florin Iordache, detalii despre reacția în PSD

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache a declarat, marţi, că "discuţiile" între preşedintele partidului şi premier trebuie finalizate cât mai repede, menţionând că orice decizie privind remanierea Guvernului se va lua în CExN şi că partidul rămâne unit. 

"Partidul face ce a făcut şi până acum, rămâne unit. Chiar dacă sunt discuţii între preşedinte şi prim-ministru, din punctul meu de vedere, aceste discuţii trebuie cât mai repede finalizate, tranşate, închise în aşa fel încât obiectivul nostru este acela de punere în aplicare a programului de guvernare", a afirmat Florin Iordache, menţionând că "aşa-zisul conflict" trebuie să fie finalizat. 

Întrebat în legătură cu anunţul premierului privind o remaniere, Iordache a răspuns: "Premierul nu a făcut nişte anunţuri explicite, am văzut şi eu interviul premierului. Fără îndoială, la fiecare dintre nume va veni cu o explicaţie. Şi eu aştept din partea premierului, dacă are observaţii la unul sau altul dintre miniştri. Şi decizia va fi luată, fără îndoială, într-un CExN". 

În legătură cu o eventuală decizie de remaniere a miniştrilor cu probleme penale, Iordache a susţinut ideea prezumţiei de nevinovăţie. 

"Prezumţia de nevinovăţie aţi auzit-o enunţată şi la comisia noastră. Hai să vedem acel anunţ materializat într-o solicitare din partea premierului şi apoi discutăm. Nu cred că putem elimina pe cineva numai că există o anumită suspiciune. Dacă noi facem Guvernul pe suspiciuni este foarte grav", a adăugat deputatul PSD. 

El a afirmat că orice decizie de remaniere se va lua în PSD. 

"Partidul, organizatoric, este condus de un preşedinte (...). Orice decizie trebuie luată într-un cadru de partid. Chiar şi propunerea de prim-ministru a venit tot într-un cadru de partid, cu o conducere a preşedintelui. Observaţiile pe care premierul le-a făcut pot fi foarte bine discutate într-un cadru instituţional şi tot într-un cadru instituţional se ia decizia. Nu discutăm pe surse, pe zvonuri", a adăugat Iordache, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel