Dragnea, tentativă de asasinare. Noi informații de la liderul PSD

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a revenit cu noi precizări la Antena 3 miercuri, după ce marţi declarase că, anul trecut, asupra sa a avut loc o tentativă de asasinare.

Întrebat marți la Antena 3 dacă se doreşte să fie omorât, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa, Dragnea a declarat: "Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (...) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază". Totodată, chestionat dacă persoanele respective au ajuns în preajma sa, Dragnea a răspuns afirmativ.

Miercuri, a revenit cu noi precizări. „La câteva zile după câștigarea alegerilor, am început să primesc amenințări. Prin tot felul de mijloace. Indiferent de la cine veneau, erau pline de violență. (...) Au început să devină descriptive: cum o să fiu eu ucis, ce va păți familia mea, ce vor păți prieteni, apropiați de-ai mei. Ideea generală că trebuie să dispar pur și simplu. Am înțeles că era o companie bine coordonată împotriva mea, de intimidare, dar recunosc că nu am o importanță prea mare, am zis că e furia după pierderea alegerilor. Numai că în partea a doua a lunii martie, cred, această presiune a început să crească. Când ieșeam în spațiul public, observam că sunt privit cu o anumită insistență, că sunt filat, urmărit. Începusem să mă uit în spate. (...) Cu timpul, am început să observ indivizi care mă priveau cu insistență. Făceau tot posibilul să se asigure că îi văd", a zis Dragnea, adăugând: „tot timpul erau alții. (...) Își treceau mâna prin dreptul gâtului".

„Lucrurile au mers mai departe”

„Într-o seară, în aprilie, lucrurile au mers mai departe decât mă așteptam. Eram într-un spațiu public și am simțit iar aceeași prezență. Erau cred că patru indivizi, îmbrăcați în haine închise la culoare. Au venit spre locul în care eram, într-un restaurant. S-au oprit la vreo câțiva metri de mine, unul a făcut un semn. (...) A închis telefonul, dintr-o dată s-au întors și au plecat, au dispărut”, a povestit Liviu Dragnea.

„La câteva seri după asta, fusesem la o întâlnire. Eram la volan, pe o străduță destul de îngustă. O mașină în față, una în spate. O mașină a oprit. Au încercat să mă blocheze. Atunci am reușit să-i pierd. Acestea au fost două întâmplări care mi-au confirmat faptul că încep să aibă intenții serioase”, a zis acesta.

„Am ținut aceste fapte sub tăcere până ieri. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă. Nici de moarte. Au început amenințări asupra copilului meu, familiei mele", a declarat liderul PSD.

„Nu știu dacă voiau să meargă doar pe intimidare sau aveau gânduri serioase”, a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă bănuiește ca SRI să fi avut astfel de informații, a declarat: „Eu nu am de unde să știu dacă ei au avut sau nu informații, sincer. Habar n-am”.

„În momentul în care au am făcut o plângere împotriva unui om care a incitat ca oamenii să vină după mine și Parchetul nu a făcut nimic, de unde să am eu încredere să mai fac o plângere”, a întrebat liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel