Dragnea, tentativă asasinat. USR, solicitare către Augustin Lazăr

Mihai Ciobanu / 22 aug 2018 / 16:56 Salveaza PDF Comentarii
Dan Barna, USR
Dan Barna, USR

Uniunea Salvaţi România (USR) a trimis, miercuri, o solicitare Parchetului General (PG) pentru a confirma sau infirma existenţa unui dosar privind un posibil atentat asupra preşedintelui PSD Liviu Dragnea. 

"În solicitarea către Procurorul General Augustin Lazăr, USR a solicitat informaţii despre existenţa unor plângeri din care să rezulte atentatul asupra preşedintelui PSD; confirmarea sau infirmarea existenţei unui dosar din care să rezulte atentatul asupra preşedintelui PSD, Liviu Dragnea; clarificări cu privire la identitatea persoanei celebre în lume care ar fi comanditarul şi dacă există un mandat internaţional de urmărire pe numele lui George Soros, persoana invocată de preşedintele PSD că ar fi în spatele atentatului din aprilie 2017", se arată într-un comunicat al USR. 

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că afirmaţiile liderului PSD sunt menite să distragă atenţia de la subiectele cu adevărat importante 

"Afirmaţiile liderului PSD sunt aberante, un delir menit să distragă atenţia de la subiectele cu adevărat importante cum este reprimarea violentă a protestului din 10 august. Parchetul General trebuie să facă publice informaţiile privind un presupus atentat, având în vedere că vorbim despre un reprezentant al Parlamentului. Dacă declaraţiile lui Dragnea se dovedesc a fi nişte minciuni sfruntate, atunci românii trebuie să ştie acest lucru, iar şeful PSD să înţeleagă nu mai are nicio legitimitate în faţa alegătorilor săi", afirmă preşedintele Dan Barna, citat în comunicat. 

USR va transmite public răspunsul Parchetului General de îndată ce instituţia va da curs solicitării, menţionează sursa citată. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că anul trecut asupra sa a avut loc o tentativă de asasinare. Întrebat la Antena 3 dacă se doreşte să fie omorât, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa, Dragnea a declarat: "Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (...) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază". 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26