Dragnea, despre Tăriceanu ca premier

Liviu Dragnea consideră că dorința lui Călin Popescu Tăriceanu de a fi premier este una îndreptățită, dacă ALDE câștigă alegerile.

Liderul PSD a reafirmat că partidul va avea propriul premier după alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

"Dacă ALDE va câştiga alegerile, mi se pare o dorinţă îndreptăţită a domnului Tăriceanu. Noi pe principiul ăsta mergem - cine câştigă alegerile, în mod firesc, trebuie să propună funcţia de prim-ministru, pentru că are cea mai mare legitimitate de la poporul român. Noi ne facem campanii separate, noi avem programul nostru, pe care îl prezentăm. ALDE are o campanie separată şi fac acelaşi lucru. Au ales să-şi anunţe intenţia domnului Tăriceanu pentru a fi un posibil viitor prim-ministru. Nici nu ajută, nici nu ne deranjează. Noi ne ducem campania în continuare", a declarat Dragnea, duminică seara, la România TV, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, social-democraţii nu vor intra într-o majoritate parlamentară în care să nu aibă premierul, care va fi o persoană "cu autoritate, care ştie programul de guvernare". 

"PSD nu intră într-o majoritate guvernamentală decât dacă va câştiga alegerile, decât dacă premierul va fi nominalizat, propus de PSD. PSD nu va intra într-un guvern în care să nu aibă premierul, pentru că pe noi ne interesează foarte mult ca ceea ce am spus oamenilor să se şi împlinească. Programul nostru de guvernare poate fi aplicat de mâine. (...) Şi garanţia că va fi pus în aplicare acel program (...) va fi un premier de la PSD, cu autoritate, care a lucrat şi care ştie programul de guvernare, care să-şi facă o echipă guvernamentală împreună cu aliaţii, dacă vor dori să facă alianţă cu noi, şi în patru ani România să devină tot ceea ce ne dorim cu toţii", a mai arătat Liviu Dragnea. 

Copreşedintele ALDE şi preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a fost desemnat, duminică, de către colegii săi de partid drept candidatul formaţiunii politice pentru funcţia de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel