Dragnea sare la gâtul lui Cioloș: A început să fie foarte violent și obraznic

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit în termeni duri despre premierul Dacian Cioloș, în cadrul unui interviu pentru Adevărul, precizând că nu exclude posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură.

Peședintele PSD consideră că guvernul nu avea voie să modifice Codul Fiscal prin ordonanţă de urgenţă și se declară ferm împotriva tăierii drepturilor pentru veteranii de război.

"Ideea a plecat de la un gest greu de calificat: adoptarea unei Hotărâri de Guvern (HG) prin care s-a modificat sau s-a completat o lege organică - Codul Fiscal. O HG este un act normativ inferior unei legi. În Codul Fiscal se prevede limpede, fără niciun fel de dubiu, că unele categorii sociale, veteranii de război, văduvele, persoanele cu handicap nu datorează impozite pe clădiri sau terenurile deţinute în proprietate sau coproprietate. Codul Fiscal nu dă posibilitatea unei instituţii să calculeze că s-ar putea aplica scutirea de impozite doar pentru o cotă-parte. E limpede. Cred că funcţionari din Ministerul de Finanţe, din dorinţa de a mai lua câţiva lei de la orice categori socială, i-au prezentat doamnei ministru de Finanţe această proupunere, minţind, şi apoi spunând în HG că scutirea se aplică numai pentru cota-parte. Eu am făcut public un comunicat adresat domnului premier Cioloş, în care i-am spus că e foarte clar Codul Fiscal şi că nu suntem de acord că nişte drepturi câştigate de anumite categorii sociale să fie restrânse. Mă aşteptam ca domnul Cioloş să verifice dacă ceea ce am spus eu acolo e corect, dar, în loc să facă lucrul acesta, a preferat să atace într-o manieră care nu-l califică. Domnul Cioloş a început să îmi dea lecţii și nu numai mie şi să fie foarte violent şi obraznic. La telefon era mai civilizat. A zis că vine a doua zi cu explicaţii, iar eu a doua zi n-am văzut explicaţii, am văzut doar acuzaţii şi jigniri", a declarat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel