Dragnea rupe tăcerea: Nu este Legea defăimării!

Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup a fost denumit 'legea defăimării' pentru 'a se încerca să se spună că este o lege negativă', a declarat, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

'Nu este 'legea defăimării', şi fac această precizare pentru că este importantă. S-a tot promovat această denumire, care de fapt nu este numele legii, pentru a se încerca să se spună că este o lege negativă. Nu, este o lege profund pozitivă, cu o abordare pozitivă. Toate criticile pe care probabil le-au făcut cu bună credinţă peste 95 % dintre cei care au reacţionat, care au fost generate de unele prevederi din forma iniţială a legii, au fost scoase prin amendamentele depuse de mine, pentru că spiritul şi scopul legii este cu totul altul. Este liber atacul la politicieni', a spus Dragnea, la România TV.

El a adăugat că, în privinţa amendamentelor care clarifică textul legii, ' a existat o bâlbâială a Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

'Din păcate, aceasta este o bâlbâială a Comisiei juridice din Camera Deputaţilor - că nu a pus de ieri raportul pe site-ul Parlamentului, care surprindea amendamentele adoptate, şi nici nu a trimis raportul de ieri la deputaţi. Nu mai există niciun fel de prevedere care să poată să pună măcar sub semnul întrebării libertatea de exprimare, nici pe reţelele de socializare, nici în presă. (...) Îmi asum vina Camerei Deputaţilor care nu a pus la timp pe site aceste modificări, cine le va citi cu atenţie o să vadă că, de fapt, temerile nu mai au bază în lege ', a precizat preşedintele PSD.

Ce promovează legea

În ceea ce priveşte noutatea acestei legi, Liviu Dragnea a subliniat că aceasta constă în promovarea spiritului şi demnităţii umane prin toleranţa prin educaţie.

'Până acum, toată legislaţia în materie avea caracter coercitiv, sancţionatoriu. (...) Nu cred că putem uita ceea ce s-a întâmplat în România în 1990, la Târgu Mureş. Nu cred că nu înţelegem şi nu vedem ce se întâmplă în lume, când şi acum în urma unor războaie etnice şi culturale, mor sute de mii de oameni şi, din păcate, nu se termină. (...) România este o insulă de stabilitate şi de toleranţă, trebuie să o păstrăm aşa. Această lege nu urmăreşte să dea amenzi. (...) Are un singur articol care defineşte defăimarea. (...) Este foarte important să inducem copiilor noştri sentimentul de toleranţă', a detaliat Dragnea.

Ca argument, liderul PSD spune că niciodată nu se poate şti dacă 'unii bine instruiţi nu pot genera un fenomen de masă' împotriva unor grupuri religioase, etnice, dezbinare care ulterior nu se mai poate repara.

Membrii Comisiilor juridică şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor au dat marţi, în şedinţă comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, adoptând şi un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice între 1.000 şi 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale între 2.000 lei şi 100.000 de lei.

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaţilor PSD, fără susţinerea UDMR şi PNL. Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel