Dragnea: PSD propune înființarea unui minister al companiilor

Liviu Dragnea a declarat că PSD va propune înființarea unui minister al companiilor și controale preventive la firme. Totodată l-a criticat pe premierul Cioloș pentru sumele de bani uriașe rămase necheltuite în bugetul statului. 

PSD propune înfiinţarea unui minister al companiilor şi, de asemenea, va introduce la instituţiile de control noţiunea de prevenţie înainte de aplicarea unor măsuri punitive firmelor.

"România nu e o ţară de hoţi, de evazionişti, nu putem să vrem să avem o ţară bogată şi oricine are o firmă mică, sau mare şi dacă intră pe uşă cineva de la o instituţie de control să nu ştie cum se finalizează acel control. (...) Sunt oameni de afaceri români care doresc să-şi vândă afacerile de aici şi să plece în străinătate", a spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat de asemenea că miliarde de lei rămân necheltuiţi la actualul guvern tehnocrat, iar premierul Dacian Cioloş explică lipsa investiţiilor prin faptul că face economii.

"În 2016 suntem în situaţia în care 19 miliarde de lei din 38 de miliarde, pe care îi are la dispoziţie guvernul, nu se cheltuie pe investiţii. Miliarde de lei rămân necheltuiţi la guvern. Suntem la deficit bugetar 0,4%, până la 2,5% mai este suficient. (...) Poţi să justifici în orice fel lipsa performanţei, dar dacă stai cu sertarele pline de bani şi spui că nu sunt bani... Sunt miliarde de lei care rămân necheltuiţi", a spus Dragnea, la postul de televiziune B1.

Potrivit acestuia, în orice altă ţară un premier îşi dădea demisia dacă venea cu explicaţia că a fost econom pentru că nu a făcut investiţii. De exemplu, premierul Cioloş putea să finalizeze autostrăzile, a adăugat liderul PSD, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel