Dragnea, primării bani: Au responsabilitatea deciziilor pe care le iau

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, miercuri, că primăriile sunt autonome şi hotărăsc atât banii alocaţi pentru salarii, cât şi pentru dezvoltare, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă s-a făcut o analiză de impact pe Legea salarizării şi despre faptul că mai multe primării nu mai au bani pentru salarii. 

"Nu am auzit de asta. Orice primărie este autonomă, are libertatea prin hotărârile Consiliului local să aprobe atât statul de funcţii, organigrama, cât şi bugetul. Ei hotărăsc câţi bani alocă pentru salarii şi câţi bani alocă pentru dezvoltare. Au această autonomie pe care au cerut-o, şi în mod corect au cerut-o, pentru că este un principiu european, dar în acelaşi timp au şi responsabilitatea deciziilor pe care le iau", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a fost întrebat şi cum explică faptul că un cămin de bătrâni din localitatea Talpa, judeţul Teleorman, nu mai are bani de salarii. "Căminul de bătrâni din Talpa, Teleorman, v-a zis primarul asta?', a întrebat liderul PSD. Ziariştii i-au spus că la această instituţie salariile nu au fost plătite de cinci luni, iar Dragnea a afirmat că nu mai ştie care e situaţia acolo, adăugând că Primăria din Talpa era obligată, de la un moment dat, să asigure fondurile pentru susţinerea căminului de bătrâni.

"Eu nu mai ştiu ce e în Talpa, Teleorman, ştiu doar că am contribuit să se înfiinţeze acel cămin de bătrâni, discutând la acea vreme şi cu primarul şi cu consilierii locali că Consiliul judeţean va putea sprijini un număr de ani, va putea cofinanţa acea funcţionare, numai că la un moment dat trebuie să aibă din veniturile proprii susţinerea pentru acel cămin de bătrâni. Dacă îmi daţi date exacte, vă răspund şi mai exact", a spus Dragnea.

[citeste si]

Preşedintele Camerei Deputaţilor a participat miercuri, alături de premierul Mihai Tudose şi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, la manifestările de la Ansamblul Monumental 'Glorie Ostaşului Român' din Carei, judeţul Satu Mare, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel