Dragnea: Prevederea din legea cu condamnaţii penali este o decădere pe viață

Klaus Iohannis și Liviu Dragnea
Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seară că prevederea din legea 90/2001. referitoare la faptul că nu pot fi membri ai Guvernului persoane condamnate penal, nu poate fi considerată o incompatibilitate.

'Vreau să lămurim câteva noţiuni. Prevederea din legea cu condamnaţii penal nu poate fi considerată o incompatibilitate. Incompatibilitatea presupune posibilitatea de a opta - eşti undeva într-o poziţie, dacă vrei un guvern poţi să pleci de acolo, dacă nu poţi să pleci sau nu vrei, nu intri aici. Deci aia nu este incompatibilitate. Nu putem vorbi nici măcar de o restrângere a drepturilor fundamentale - şi aici vorbim de dreptul de a fi ales - pentru că membrii Guvernului sunt votaţi de Parlament, deci sunt aleşi. Deci nu putem vorbi nici măcar de o restrângere a acestor drepturi, pentru că restrângerea implică o perioadă bine determinată în timp. Practic, acea prevedere din lege este o abolire, este o decădere pe viaţă, ceea ce în nicio democraţie constituţională nu este posibil', a afirmat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD din Băneasa, potrivit Agerpres.

El a menţionat că legea a fost adoptată de Guvern, în 2001, 'fără să aibă avizul Ministerului Justiţiei', dar, cu toate acestea, PSD-ul nu va iniţia nicio procedură la CCR sau în Parlament pentru a modifica legea 90/2001.

'Dacă Avocatul Poporului va lua sau nu decizia de a ataca la Curtea Constituţională acea prevedere, este numai decizia dumnealui', a subliniat preşedintele PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel